50 cilvēki pie Saeimas "flash mob" akcijā atbalsta Latvijas Radio (95)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni 50 cilvēki ar aizlīmētu muti šodien pie Saeimas piedalījās "flash mob" akcijā, paužot atbalstu Latvijas Radio (LR).

Akcijas dalībnieki no plkst. 13 pāris minūtes klusējot stāvēja pie parlamenta ēkas, tādējādi paužot savu atbalstu LR turpmākajai pastāvēšanai.

Uz akciju bija ieradies arī LR ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts. Tomēr Kolāts muti nebija aizlīmējis.

"Akcija ir izdevusies, un paldies tiem cilvēkiem, kas atnāca," pēc akcijas teica Kolāts, norādot, ka pašam gan nebija laika to organizēt, bet vismaz viņš varējis ierasties.

Kolāts arī atzinīgi novērtēja akcijas formu, kas pievērsa garāmgājēju uzmanību, un izteica cerību, ka izdosies atrast risinājumu LR problēmām.

Jau iepriekš ziņots, ka internetā izplatītajā vēstījumā cilvēki tika aicināti pulcēties pie Saeimas ēkas plkst. 13 uz piecām minūtēm, lai apstātos un klusētu.

Pasākuma dalībniekiem tika ieteikts ņemt līdzi mazu radio ar austiņām, lai dzirdētu precīzu laiku.

"Daudzi Latvijas Radio žurnālisti ir aizlīmējuši savu muti, jo, iespējams, ir kāds, kas vēlas klausīties valsts radio, nevis sabiedrisko radio. Ja tu jūti, ka sabiedriskajam radio ir jāskan, ka sabiedriskajam radio nav jāklusē, tad nāc un parādi, ka no valsts tieši atkarīgam radio nekas cits neatliek, kā klusēt, jo tam vairs nav naudas, par ko skanēt," bija teikts izplatītajā vēstījumā.

Ir izveidota arī LR veltīta adrese "http://radiokrize.wordpress.com", kurā reģistrētie lietotāji var izteikt savu viedokli un domas par notikumiem LR.

"Flash mob" ir akcija, kuras pamatā ir nosacīta rīcības spontanitāte - cilvēki, iepriekš vienojoties internetā vai ar mobilo īsziņu starpniecību, satiekas, veic kādu neparastu darbību un izklīst.

Jau ziņots, ka LR ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Kolāts šonedēļ valdības sēdē plānoja lūgt 1,05 miljonu latu dotāciju šim gadam.

Kolāts iepriekš žurnālistus informēja, ka LR parādi pašlaik ir 744 902 latus lieli un tie nav iekļauti iepriekš minētajā summā.

Komentāri (95)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu