«Trojas zirgi» Baraka Obamas sociālajā tīklā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidenta Baraka Obamas piekritēji, kuri mēģināja noskatīties savu domubiedru augšupielādētus videofailus, vēlāk, iespējams, atklāja, ka viņu datorus inficējušas kaitīgās programmas.

Pētnieki ziņo, ka šonedēļ datornoziedznieki izveidojuši kontus tematiskajā sociālajā tīklā «my.barackobama.com» un tur blogos novietojuši viltotus «YouTube» videofailus. Kad lietotājs mēģina noskatīties tādu video, viņu pāradresē uz citu vietni, bet tur parādās paziņojums, ka filmas parādīšanai nepieciešams lejupielādēt video kodeku, kura neesot viņa datorā. Ja lietotājs dod piekrišanu, sākas «Trojas zirga» instalēšana.

Firma «Websense» norāda, ka ļaundari aktīvi izplata viltoto videofailu hipersaites, tās ievietojot blogu komentāros un citos «Web 2.0» resursos.

«Websense» speciālisti teic, ka pirmdienas rītā šo kaitīgo programmatūru spējuši konstatēt apmēram 35% antivīrusu programmu. Tikmēr «Trojas zirga» autori savu kaitīgo programmu pastāvīgi pilnveido un cenšas nepieļaut tās detektēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu