Alus reklāma televīzijā, visticamāk, aizliegta netiks (35)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Alus reklāma televīzijā, visticamāk, aizliegta tomēr netiks. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien nolēma neatbalstīt partijas Jaunais laiks priekšlikumus, kas paredzēja vieglā alkohola reklāmas aizliegšanu televīzijā.

Deputāti nosprieda, ka šādi ierobežojumi nekādu labumu nedotu, tikai kropļotu konkurenci starp vietējiem un ārvalstu alus ražotājiem, kā arī radītu nevienlīdzīgus spēles noteikumus reklāmas tirgū.

Oskars Kastēns, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs: "Pirmkārt, tie rada nevienlīdzīgu konkurenci alkohola tirgū, jo, ja, piemēram, Latvijas ražotājiem samazinās šī te iespēja reklamēties, tad ārzemēs ražotas alus šķirnes reklāmas var skatīties gan internettelevīzijā, gan kabeļtelevīzijā, satelītos un tā tālāk. Tā kā faktiski šeit mēs uzliekam ierobežojumus saviem ražotājiem. Otrkārt, gan reklāmas tirgū, gan pārtikas ražošanā šobrīd ir redzams diezgan straujš kritums."

Kā norāda reklāmas industrijas pārstāvji, reklāmas tirgus dažādos medijos patlaban samazinās no 30 līdz 70%. Rosinātie aizliegumi reklāmas tirgus kritumu sekmētu vēl vairāk. No tā savukārt pamatīgi ciestu mediji. Turklāt par spīti jau eksistējošajam stiprā alkohola reklāmas aizliegumam, pēdējo gadu laikā vērojams tā patēriņa pieaugums. Debates par komisijas noraidīto priekšlikumu vēl gan turpināsies Saeimas sēdē.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu