Poļu pulkvedis - pašnāvnieks nonācis psihiatriskajā slimnīcā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas militārais prokurors, pulkvedis Mikolajs Pšibils, kurš preses konferences pārtraukumā iešāva sev galvā, nogādāts psihiatriskajā slimnīcā. Jāatgādina, ka Pšibils preses konferencē aizstāvēja militāro izmeklēšanu par informācijas noplūdi plašsaziņas līdzekļos par divus gadus seno Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas katastrofu.

Pulkvedis šonedēļ negaidīti pārtrauca preses konferenci un sanākušos žurnālistus lūdza uz mirkli viņa kabinetu atstāt. Pēc tam atskanēja šāviens, un žurnālisti pulkvedi atrada asins peļķē ar šautu brūci galvā.

Neskatoties uz smago traumu, Pšibils izdzīvoja un vēlāk atklāja, ka pašnāvību centies izdarīt, lai pievērstu uzmanību korupcijas sērgai aizsardzības iepirkumu jomā. Tāpat viņš esot bijis izmisis par viņam nepatiesi izteiktajiem apvainojumiem amatpersonas pārkāpumos.

Pulkvedis arī sūdzējies, ka pa pastu saņēmis draudus un bijis pārliecināts, ka viņu kāds varētu nogalināt.

Polijas mediji ceturtdien ziņo, ka no rīta pulkvedis no parastās slimnīcas pārvests uz psihiatrisko. Polijas armijas pārstāvji pulkveža psihisko veselību pagaidām nekomentē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu