Lielbritānija nosūta uz Persijas līci savu modernāko karakuģi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pastiprinoties spriedzei Hormuzas šauruma reģionā, uz Persijas līci nosūtīts Lielbritānijas vismodernākais karakuģis «HMS Daring».

Mīnukuģis «HMS Daring» pievienosies pārējiem britu kuģiem šajā reģionā, sestdien apstiprināja Lielbritānijas aizsardzības ministrija.

Lai gan «HMS Daring» nosūtīšana uz Persijas līci plānota jau gadu, tas noticis īsu brīdi pēc tam, kad Irāna piedraudēja slēgt Hormuzas šaurumu, caur kuru tiek realizēti 20% no pasaules naftas transporta plūsmas.

45.tipa mīnu kuģis «HMS Daring» ir pirmais no sešiem jaunajiem mīnu kuģiem, kuriem jāaizstāj iepriekšējās paaudzes 42.tipa kuģi, kas stājās ierindā pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados.

45.tipa mīnukuģi ir bruņoti ar zenītraķetēm «Sea Viper» un spēj uzņemt 60 desantniekus. Kuģi aprīkoti ar klāju, uz kura spēj nosēsties smagie helikopteri «Chinook».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu