Horvātijā sākas referenduma kampaņa par iestāšanos ES

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Horvātijas ārlietu ministre Vesna Pusiča otrdien aicināja pilsoņus šomēnes referendumā balsot par valsts iestāšanos Eiropas Savienībā (ES), šādi oficiāli uzsākot referenduma kampaņu.

«Referendumā būs jāpieņem lēmums, vai Horvātija politiski pieder Eiropai, tāpat kā tā vienmēr tai ir piederējusi ģeogrāfiski, vēsturiski un politiski,» sacīja ministre.

Kampaņas gaitā tiks izplatīti divi miljoni brošūru par ES, pilsoņi, zvanot uz kampaņas centra telefonu, varēs saņemt informāciju par jautājumiem, kas saistīti ar referendumu.

Valdība vēlas «atklāti, skaidri un precīzi atbildēt uz visiem pilsoņu jautājumiem un šaubām», kas varētu šajā sakarībā rasties, sacīja ministre.

«Ir ļoti svarīgi nodot vēstījumu, ka tā [dalība ES] ir atkarīga no pilsoņu lēmuma - ja viņi saka »jā«, Horvātija ir ES dalībvalsts, ja viņi saka »nē«, viss process tiek apturēts,» sacīja Pusiča.

60% Horvātijas iedzīvotāju atbalsta valsts iestāšanos ES, bet 33% ir pret, liecina otrdien izplatītās aptaujas dati, ko decembrī veicis pētījumu centrs «Ipsos Puls».

Lai Horvātija varētu iestāties ES, idejai ir jāsaņem atbalsts referendumā, turklāt uzņemšanas līgums ir jāapstiprina visās 27 ES dalībvalstīs.

Referendums notiks 22.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu