Trojas zirgs maskējas kā Miloševiča slepkavības aina (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Internetā parādījušās e-pasta vēstules, kurās it kā esot pierādījumi par nesen mirušā bijušā Dienvidslāvijas prezidenta Slobodana Miloševiča noslepkavošanu, patiesībā satur ļaundabīgu Trojas zirgu Trojan-Downloader.Win32.Small.cnk.

Personas, kam piesūtītas minētās vēstules ar nosaukumu "Slobodan Milosevic was killed" (Slobodanu Miloševiču nogalināja), tiek aicinātas aplūkot piesaistīto "attēlu", kurš it kā pierāda, ka kara noziegumos apsūdzētais Miloševičs patiesībā esot ticis noslepkavots. Bet, ja piesaistīto failu atver, tad Windows datorā tiek lejupielādēts Trojas zirgs. Interneta drošības firma BlackSpider lēš, ka Lielbritānijā firmas saņēmušas vairāk nekā 800 000 šādu vēstuļu.

Līdzko ziņās parādās notikumi, kas pievērš plašas sabiedrības interesi (kā 2004. gada cunami Āzijā vai teroristu bumbu sprādzieni 2005. gada jūlijā Londonā), tā agri vai vēlu arī vīrusu rakstītāji izlaiž savas kaitīgās programmas, kuras spekulē ar šo tēmu. BlackSpider Technologies tehnoloģiju direktors Džeimss Kejs to komentē šādi: "Vīrusu rakstītāji izmanto cilvēku interesi par traģiskiem un nozīmīgiem notikumiem, lai nodarītu pēc iespējas lielāku kaitējumu firmām."

Slobodans Miloševičs ir tikai viena pazīstama persona starp daudzām, kuru vārdi jau agrāk izmantoti ļaundabīgu programmu uzbrukumu organizēšanai. Iepriekšējos mēnešos internetā parādījās ļaundabīgās programmas, kuras tika uzdotas par Osamas bin Ladena un Sadama Huseina pēcnāves fotogrāfijām. Neuzmanīgus interneta lietotājus ir kārdinājuši arī ar pikantiem Dženiferas Lopesas un Annas Kurņikovas attēliem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu