"DaimlerChrysler" rūpnīcā Štutgartē sācies brīdinājuma streiks (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas rītā "DaimlerChrysler" rūpnīcā Bādenes-Virtembergas federālajā zemē sākās pirmais Vācijas metāla un elektrorūpniecības strādnieku brīdinājuma streiks.

Vairāki simti nakts maiņas strādnieku īsi pēc pusnakts pie rūpnīcas pulcējās simboliskā lāpu gājienā, pieprasot, lai katrā darbstundā tiktu piešķirts piecu minūšu pārtraukums, bet gabaldarba un konveijeru strādnieki tiktu nodrošināti ar trīs minūšu pārtraukumu labierīcību apmeklēšanai.

"Visās pasaules modernajās autorūpnīcās pie konveijeriem strādājošajiem tiek piešķirti pārtraukumi," sacīja "DaimlerChrysler AG" arodbiedrības līderis Ērihs Klems.

"Tā ir nepieciešama inteliģentas darba organizācijas sastāvdaļa, nevis pagātnes relikvija."

Ja šajā jautājumā neizdosies panākt vienošanos, darba koplīgums noslēgts netiks, piebilda Klems.

Bādenē-Virtembergā protesta akcijas paredzētas arī pie citām Štutgartē bāzētā autoražotāja rūpnīcām un vēl virknes pilsētas uzņēmumu, piemēram, auto detaļu ražotāja "Bosch" un automobiļu piegādātājfirmas "Behr". Šajā federālajā zemē dzīvo aptuveni 800 000 "IG Metall" divīzijas strādnieku.

Arodbiedrība lēš, ka pasākumos varētu piedalīties apmēram 5000 strādnieku. Tās pārstāvji gan piebilda, ka cer uz desmitiem tūkstošu strādnieku iesaistīšanos šonedēļ paredzētajos brīdinājuma streikos.

Arodbiedrība pieprasa algu paaugstināšanu par 5%, kamēr darba devēji apgalvo, ka saprātīgs darba samaksas pieaugums būtu 1,2%.

Ja sarunu gaitā līdz 28.martam netiks panākta vienošanās, pēc likuma strādnieki var sākt vispārēju streiku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu