Mirušajam indiešu jūrniekam nav bijusi putnu gripa (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas ātrās palīdzības mediķi atsaukuši pirmdien Klaipēdas ostā mirušajam indiešu jūrniekam noteikto iespējamo putnu gripas diagnozi, otrdien vēsta Lietuvas radio.

Pieļāvumu par šādu nāves cēloni ārsti izteica, uzklausot citu tā paša kuģa apkalpes locekļu liecības, bet jau pirmdienas vakarā pēc Lietuvas Sabiedrības veselības centra epidemioloģiskās izmeklēšanas diagnoze tika atsaukta. Noskaidrots, ka kuģis "M.V. Ocean Wind" Klaipēdas ostā ieradies jau pirms trim nedēļām, bet valstīs, ko tas apmeklējis pirms tam, putnu gripas gadījumi nav konstatēti.

Mediķi uzsvēruši, ka Lietuvas iedzīvotājiem nav iemesla uztraukties par šo gadījumu. Jūrnieka nāves cēloņi tiks noskaidroti dažu diennakšu laikā.

Kā ziņots, Lietuvas Veselības ministrija pirmdien pavēstīja, ka Klaipēdas ostā miris indiešu jūrnieks, kas, iespējams, bijis inficējies ar putnu gripu. Mirušais bija kuģa pavārs, kas saskaņā ar apkalpes biedru teikto jau kopš sestdienas žēlojies par sāpēm krūtīs, viņam bijis drudzis. Pirmdien jūrnieki izsauca ātro palīdzību, bet slimnieks mira ceļā uz automašīnu.

Kuģī veikta dezinfekcija, aizliegts no tā iznest pārtiku. Šobrīd tiek novērota pārējo apkalpes locekļu veselība.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu