Kāpēc Vaļicka vairs neēd cūkgaļu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cūkas gadā neesot ētiski celt galdā cūkgaļas ēdienus. Ko par to domā aktrise Zane Vaļicka-Pētersone, stila speciāliste Gundega Skudriņa un "Kredītrisks" valdes loceklis Normunds Laizāns?

Astrologs Andris Račs uzskata, ka cūkas gadā nav ētiski uzturā lietot cūkgaļu.

"Protams, ka svētku galdā šoreiz nebūtu ētiski celt cūkas gaļas ēdienus. Drīzāk jāizmanto fantāzija un jāpasniedz vista vai zivs," sacīja Račs, atgādinot, ka, saskaņā ar ķīniešu kalendāru, jaunais gads iestāsies tikai 9.februārī.

Ko par to domā vietējās slavenības? Vai viņas šogad cels galdā cūkgaļas ēdienus?

Aktrise Zane Vaļicka-Pētersone: "Cūkas gaļu mūsu ģimene ēd ļoti, ļoti reti.Tas, šķiet, man vēl ir bērnības iespaidā. Skolā bija pienākums reižu pa reizei dežūrēt virtuvē, tad redzēju, kā kāds vīriņš brauca pakaļ ēdienu atliekām, ar ko barot savus rukšus. Šis skats man tā iespiedās atmiņā, ka vēl joprojām labprātāk izvēlos vistas vai, vislabāk, kādas zivs gaļu. Ir zināms dietologu un pareiza dzīvesveida cienītāju padoms – tu esi tas, ko tu ēd.

Neliela cūkas laime šogad man un manai ģimenei noderētu. Tāpēc teikšu, ka ruksis visādā ziņā ir ļoti omulīgs dzīvnieks, bet svētku galdā, paklausot astrologiem un dietologiem, cēlu vistas cepeti un tvaicētu lasi. Lai cūkas laime arī jums šajā gadā!"

Stila žurnāliste Gundega Skudriņa: "Skaidrs kā diena, ka cūka nes laimi, ja vien pret to pienācīgi izturas. Tādēļ nevajag sastrādāt cūcības... Kā nekā vienu gadu jau var atteikties no cūku ēšanas, dodot priekšroku, piemēram, vistiņām."

"Kredītrisks" valdes loceklis Normunds Laizāns: "Uzskatu, ja cilvēkam garšo cūka, tad cūka arī jāēd, ja vista - tad vista. Bet ir tāda lieta kā pareizs un sabalansēts uzturs, kurā vadošās pozīcijas ieņem vista, jo, kā zināms, vistas filejā ir tikai 1% tauku. Ņemot vērā to, ka es ik pa laikam pievēršos veselīgam dzīvesveidam un esmu apņēmības pilns šo gadu dzīvot veselīgi, tad, visticamāk, priekšroku došu vistas gaļai un zivīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu