Ieskats Eiropas lielākajā putekļsūcēju ražotnē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par neatņemamu sastāvdaļu ikvienā mājoklī var uzskatīt trīs sadzīves tehnikas priekšmetus – veļas mazgājamo mašīnu, ledusskapi un putekļsūcēju.

Pēdējo divu lielākā ražotne Eiropā atrodas Ungārijā, Jasberenijā. Vietējie veikuši aprēķinus, pēc kuriem noskaidrots – ik pēc piecām sekundēm ceļu pie pircēja uzsāk jauns putekļsūcējs.

Putekļsūcēja ražošana sākas no ritentiņiem. Apakšējais mehānisms ir gatavots no plastikāta, lai tā kopējā masa nebūtu liela. Vidēji putekļsūcējs ar šļūtenēm un tīrīšanas slotiņām sver no sešiem līdz desmit kilogramiem. Jaunākajiem modeļiem augstums apmēram 40 līdz 50 centimetru, garums no 30 līdz 40 centimetriem, savukārt platums svārstās no 25 līdz 35 centimetriem.

Jaunākajos modeļos iebūvēts zems un ērts motorizēts uzgalis. Tas lieliski noder cietu grīdas virsmu un paklāju kopšanai. Uzgaļa elektrības vads iebūvēts caurulē, tāpēc to vienmēr nēsā līdzi. Kā pluss šāda veida modeļiem uzskatāms īpašais jaudas regulētājs, kas iebūvēts caurulē, kuru sūkšanas laikā tur ar roku. Sūcēja ieslēgšanu, izslēgšanu pieliecoties var aizmirst, jo to automātiski var regulēt stāvot.

Lielākā daļa putekļsūcēju izpūš atpakaļ gaisā miljoniem nevēlamu mikroskopisku daļiņu. Jo netīrāks kļūst filtrs, jo situācija sliktāka. Jaunās filtrēšanas sistēmas nodrošina uzkoptās platības atsvaidzināšanu. To panāk ar putekļsūcējā iebūvēto noblīvēto gaisa cirkulācijas sistēmu.

Filtrēšanas sistēmā ievietotie putekļu maisiņi ir izveidoti tā, lai aizturētu vissmalkākos putekļus un citas mikroskopiskas daļiņas. Putekļu konteinera tilpums vidēji ir apmēram divarpus litru. Īpaši patentētie maisiņi filtrē istabas gaisu piecas reizes efektīvāk nekā parastie putekļu maisiņi.

Ģimenēs, kurās aug alerģiski bērni, jaunākie modeļi ir īsts sapnis, jo tie savāc un aiztur līdz 99 procentiem sīko daļiņu. Turklāt putekļsūcēja plašais gaisa izplūdes rādiuss padara gaisa izplūšanu klusāku un novērš izplūstošā gaisa specifisko smaržu.

Pēdējie aparāti kļuvuši tik gudri, ka saimniekam vairs nav nepieciešams lauzīt galvu par attiecīgā sūkšanas režīma izvēli. To pilnībā veic pats putekļu savācējs. Piemēram, maksimālā jauda tiek izmantota, sūcot cietu grīdu virsmas, savukārt minimālā – jutīga materiāla mēbelēm un aizkariem.

Vairs nav nepieciešams pēc katras mājas uzkopšanas pārbaudīt, cik pilns ir atkritumu maisiņš. Elektronika to uzrāda panelī.

***

UZZIŅAI

• Ledusskapju un putekļsūcēju Electrolux rūpnīca atrodas simt kilometru no Budapeštas

• Nodarbina apmēram 6000 darbinieku

• Katra darbinieka uzdevums ir skaidri norādīts: detaļas, posma ielikšana attiecīgajā vietā un pārbaudīšana, vai tā pilnībā darbojas

• Kad jaunais produkts ir izgājis salikšanas posmu, to pārbauda speciāls testēšanas centrs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu