Streips lūdz "Vienotību" izņemt viņu no priekšvēlēšanu reklāmas rullīša (48)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Žurnālists Kārlis Streips lūdzis partiju apvienību "Vienotība" izņemt viņu no priekšvēlēšanu reklāmas rullīša, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina Streips.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots nosūtījis vēstuli apvienībai "Vienotība" ar jautājumu, vai Streips ir apvienības biedrs. Streips ir redzams apvienības reklāmas rullītī, tādēļ Kotam esot radies jautājums, vai raidījuma "Skats no malas" vadītājs ir partijas biedrs.

Streips "Nozare.lv" atzina, ka nav zinājis par to, ka bijis redzams partiju apvienības reklāmas rullītī. "Esmu sazinājies ar partiju apvienību "Vienotība" un lūdzis izņemt mani no viņu priekšvēlēšanu reklāmas rullīša," pauda Streips.

Šodien Streips tikās ar Kotu un neskaidrības esot atrisinājuši. "Mēs runājām par to, ka ir sācies aģitācijas laiks un ir jābūt uzmanīgiem ar aģitāciju. Es pilnīgi piekrītu Kotam un citiem LTV kolēģiem, ka man ir nedaudz "šerpāka mēle" nekā "vidējam latvietim" un varbūt arī nedaudz cita leksika. Taču man šīs ir ceturtās Saeimas vēlēšanas "Skatā no malas", un es labi apzinos, kas ir aģitācija un kas - nē, ko var darīt un ko - nē," atzina Streips.

Streips piebilda, ka, atšķirībā no iepriekšējām Saeimas vēlēšanām, patlaban partijas esot diezgan lielā panikā un darot visu, lai piesaistītu sev uzmanību un apklusināt tos, kas reizēm par viņiem izteikušies kritiski.

Streips apliecināja, ka ar Kotu vienojušies par to, ka viņš turpinās strādāt LTV un vadīt raidījumu "Skats no malas".

Iepriekš biznesa portālam "Nozare.lv" apvienības "Vienotība" sabiedrisko attiecību vadītāja Gunda Reire sacīja, ka tas, ka Streips ir redzams "Vienotības" reklāmas rullītī, ir sagadīšanās un Streips ir neatkarīgs žurnālists, un viņš nav nevienā no apvienības "Vienotība" partijām.

Reire "Nozare.lv" pauda, ka Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots nosūtījis vēstuli apvienībai "Vienotība" ar jautājumu, vai Streips ir apvienības biedrs.

Apvienības "Vienotība" sabiedrisko attiecību vadītāja noliedza Streipa saistību ar partiju apvienību.

"Tas, ka Streips ir redzams "Vienotības" reklāmas rullītī, ir sagadīšanās. Streips ir neatkarīgs žurnālists, un viņš nav nevienā no apvienības "Vienotība" partijām. Ja viņš kā žurnālists ir piedalījies kādā masu pasākumā, kur paudis savu pilsonisko viedokli, tas nenozīmē nekādu saistību ar kādu partiju," norādīja apvienības "Vienotība" sabiedrisko attiecību vadītāja.

"Reklāmas rullītī ir akcentēti mūsu partiju biedri, fonā, iespējams, ir redzami arī citi ar partiju apvienību nesaistīti cilvēki. Ja esam nokārtojuši autortiesības ar juridiskām vai fiziskām personām, kurām pieder konkrētie attēli, varam tos izmantot neatkarīgi no tā, vai attēlu fonā atrodas kāds sabiedrībā pazīstams vai nepazīstams cilvēks," sacīja Reire.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu