LVRTC: TV3 atslēgšot no analogās apraides 1.jūnijā (137)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ellyjonez

Komersanta "TV3 Latvija" (''TV3'') programmu pārraide analogajā tīklā tikšot atslēgta 1.jūnijā, šādu pieņēmumu izteica Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Līne. Savukārt Saeimas komisijas vadītāja Ingrīda Circene šodien izteica pārliecību, ka spēkā esošie Ministru kabineta noteikumi nodrošinot "TV3 Latvija" tiesības turpināt raidīt analogajā tīklā vismaz līdz 2011.gada 1.decembrim.

Papildināts ar TV3 viedokli 4.-5. rindkopā

"Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis norādīja, ka patlaban situācija esot tāda, ka "TV3" nebūs pieejams arī ciparu virszemes apraidē, jo līgums ar "Lattelecom" neesot noslēgts. Līne norādīja, ka nekāda vienošanās ar "TV3" attiecībā uz analogo apraidi pēc 1.jūnija ar LVRTC nav panākta. Arī Satiksmes ministrija (SM), reaģējot uz "TV3" paziņojumu, norādīja, ka telekompānija pauž pārsteidzīgus apgalvojumus par palikšanu analogajā apraidē pēc 1.jūnija.

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) izteica pieņēmumu, ka analogā apraide tikšot slēgta. Process esot neapstādināms un TV3 jāizlemj, kā rīkoties, viņš teica.

"TV3 arī turpmāk būs pieejams kabeļtelevīzijas un satelīttelevīzijas abonentiem, taču "TV3" ir jāizlemj, vai tas saglabās nacionālās apraides kanāla statusu, tātad - pildot nacionālas apraides televīzijas prasības un nodrošinot apraidi vismaz 50% Latvijas teritorijas," sacīja Gerhards.

TV3 pauž neizpratni

Savukārt "TV3" ģenerāldirektore Baiba Zūzena izteica neizpratni par LVRTC un "Lattelecom" paziņojumiem. Mums notiek sarunas gan ar LVRTC par analogās apraides turpināšanu, gan ar "Lattelecom" par ciparu virszemes apraidi, viņa teica biznesa portālam "Nozare.lv". Zuzena skaidroja, ka no LVRTC pat saņemts līguma piedāvājums par tarifu, kas "atšķiras no līdzšinējā" un kurš pašlaik tiekot izvērtēts.

Zūzena piedāvāto tarifu nekomentēja, atsaucoties uz konfidencialitātes apsvērumiem. Tomēr viņas teiktais liecina, ka LVRTC piedāvājums varētu atšķirties no medijos izskanējušām vairāku miljonu latu summām.

Saeimas komisija atbalsta brīvo konkurenci televīzijas tirgū no 2014.gada

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien nobalsoja par grozījumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma projektā, kurus var saprast kā mājienu, ka no 2014.gada jāievieš brīvs televīzijas apraides un programmu sakomplektēšanas (paketēšanas) tirgus, kur raidorganizācijas varēs izvēlēties ciparu apraides pakalpojumu sniedzējus vai arī pašas ar saviem tehniskiem līdzekļiem veikt šādu apraidi.

Latvijas raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka, komentējot lēmumu, teica, ka tas faktiski paverot brīvu televīzijas tirgu no 2014.gada 1.janvāra, kad būs beigusies "Lattelecom" licence paketēt saturu un sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC) nodrošināt ciparu apraidi valsts mērogā. Uzņēmumi, kam pietiks finanšu resursu, varēs pirkt un uzstādīt savus ciparu raidītājus un pirkt vai nomāt kapacitāti tā sauktajos multipleksētājos jeb "mux", kas sagatavo programmu komplektus pārraidei.

Līdaka arī teica, ka šādas izmaiņas neizslēdz iespēju, ka LVRTC varētu uzrasties konkurenti apraides pakalpojumu tirgū, ja veidosies pietiekami liela raidorganizāciju masa, kas vēlēsies brīvi izvēlēties apraides pakalpojumu sniedzēju.

Savukārt Saeimas komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene (JL) izteica pārliecību, ka spēkā esošie Ministru kabineta noteikumi nodrošinot "TV3 Latvija" tiesības turpināt raidīt analogajā tīklā vismaz līdz 2011.gada 1.decembrim, neņemot vērā satiksmes ministra Kaspara Gerharda un citu iestāžu un organizāciju paziņojumus, ka analogā apraide pilnībā tiks atslēgta no 1.jūnija.

Komentāri (137)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu