Munkevicu atbrīvo no Jūrmalas mēra amata (51)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jūrmalas domes deputāti ceturtdien nolēma no amata atbrīvot pilsētas mēru Raimondu Munkevicu ("Jūrmala - mūsu mājas"), kurš aizturēts saistībā ar aizdomām par kukuļošanu. Pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Auniņa portālam TVNET sacīja, ka par Munkevica atsaukšanu balsoja desmit deputāti. Jau ceturtdienas vakarā Jūrmalas domes deputāti lems par jaunu priekšsēdētāju.

Ziņa turpināta

Divi deputāti balsoja pret mēra atsaukšanu, viens biļetens bijis nederīgs.

Ceturtdien pulksten 17 iecerēta ārkārtas domes sēde, kurā lems par jaunu Jūrmalas domes priekšsēdētāju. Jautāta par kandidātiem šim amatam, viņa sacīja, ka nevienu dokumentu vēl nav redzējusi. Līdz pulksten 17 deputāti varēs iesniegt savus kandidātus.

Iepriekš kā nākamais domes priekšsēdētāja amata kandidāts minēts Romualds Ražuks (PS).

Munkevicu aiztur

Portāls TVNET jau vēstīja, ka 18.maija vakarā Munkevica birojā un mājās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs veica kratīšanu, bet pēc tam amatpersonu aizturēja. KNAB aizturējis Munkevicu par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu, lai nodrošinātu viņam labvēlīgu rezultātu opozīcijas ierosinātajā neuzticības balsojumā. Iespējams, ka kukulis piedāvāts opozīcijas deputātei Blauai, vēstī "Leta". KNAB aizturējis arī Munkevica partijas biedru un "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes locekli Normundu Pīrantu.

Munkevics nav pirmais Jūrmalas domes priekšsēdētājs, par kuru interesi izrādījušas tiesībsargājošās institūcijas.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu