Jūrmalas dome lems par Munkevica atbrīvošanu no mēra amata (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jūrmalas dome šodien lems par pilsētas mēra Raimonda Munkevica ("Jūrmala - mūsu mājas") atbrīvošanu no amata. Pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Auniņa portālam TVNET sacīja, ka deputātu balsojums šajā jautājumā gaidāms pulksten 12.30.

"Šis jautājums ir deputātu dienas kārtībā, bet par to vēl nav lemts," Auniņa teica pirms pulksten 12, norādot, ka domes sēdē izsludināts pārtraukums.

Iesniegumu Munkevica atbrīvošanai no mēra amata parakstījuši deviņi deputāti no 15 - Romualds Ražuks (PS), kurš tiek minēts kā nākamais domes priekšsēdētāja amata kandidāts, Marija Vorobjova, Māris Dzenītis, Zigurds Starks, Iveta Blaua (JL), Aigars Tampe (TB/LNNK), Arnis Ābelītis ("Tev, Jūrmalai"), Juris Visockis (JL) un Dzintra Homka (SCP), tādējādi stabili pietiek balsu Munkevica gāšanai.

Deputāti iesniegumu mēra gāšanai iesniedza 10.maijā, lūdzot jautājumu iekļaut kārtējās domes sēdes darba kārtībā. Domes sēde bija plānota 13.maijā, bet Munkevics nolēma to pārcelt uz šodienu, 20.maiju.

Gaidot šodienas sēdi, 18.maija vakarā Munkevica birojā un mājās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kratīšanu, bet pēc tam domes priekšsēdētājs tika aizturēts.

KNAB aizturējis Munkevicu par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu, lai nodrošinātu viņam labvēlīgu rezultātu opozīcijas ierosinātajā neuzticības balsojumā. Iespējams, ka kukulis piedāvāts opozīcijas deputātei Blauai.

Iespējams, ka tiesa šodien lems par drošības līdzekli aizturētajam Munkevicam.

 KNAB aizturējis arī Munkevica partijas biedru un "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes locekli Normundu Pīrantu.

Munkevics nav pirmais Jūrmalas domes priekšsēdētājs, par kuru interesi izrādījušas tiesībsargājošās institūcijas. Bijušais Jūrmalas mērs Andrejs Inkulis, kurš šajā amatā atradās no 1994.gada līdz 1997.gadam, patlaban iesaistīts Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā kā apsūdzētais.

Bijušais mērs Juris Hlevickis domes priekšsēdētāja amatu ieņēma no 2003.gada līdz 2005.gadam. Par kukuļdošanu mēra vēlēšanās Zemgales apgabaltiesa nolēma Hlevickim piespriest piecu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Hlevickis patlaban izcieš cietumsodu.

Pagājušā sasaukuma domes priekšsēdētāju Ģirtu Trenci (TP) Rīgas apgabaltiesa atzina par vainīgu ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā un piesprieda viņam 200 stundu piespiedu darbu ar viena gada aizliegumu ieņemt amatus valsts un pašvaldību iestādēs. Trencis gan šo spriedumu plāno pārsūdzēt augstākās instancēs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu