"Radio SWH" redz "gaismu tuneļa galā" (41)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET foto

AS "Radio SWH" redzama "gaisma tuneļa galā" un 2011.gadā par krīzi tiks runāts pagātnes formā, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja AS "Radio SWH" (SWH) valdes priekšsēdētājs un programmu direktors Jānis Šipkēvics.

Šipkēvics norāda, ka pagājušais gads mediju biznesā visiem bijis ļoti smags, un "SWH" nav izņēmums un nācies meklēt iespējas kā samazināt izdevumus un palielināt ienākumus.

"Pēdējā gada laikā darbinieku skaitu esam samazinājuši par vairāk nekā trešdaļu. Taču gadījumu izvērtējām individuāli, un ar visiem cilvēkiem esam šķīrušies uz savstarpējas sapratnes nots. Turklāt visiem ir izmaksātas kompensācijas. Patlaban "SWH" ir vairāk nekā 50 štata un ārštata darbinieku," sacīja Šipkēvics.

Uzņēmuma vadītājs atzīst, ka tādu darbinieku, kas paši aizgājuši, nav bijis daudz.

"Treknajos gados mēs bijām apauguši - "SWH" bija kļuvis par monstrālu veidojumu - pie mums strādāja gan labi draugi, gan radinieki, gan vienkārši patīkami cilvēki. Visu vadošo posteņu darbiniekiem bija dienesta automašīnas, bija atsevišķs darbinieks, kas atbildēja par ziemas riepām, un tāds, kas par vasaras. Tajos laikos varējām to atļauties un bijām priecīgi, ka mums bija vairāk nekā 120 darbinieku, jo bijām viena liela ģimene - mums pat bija savs restorāns un cilvēki, kas piegādāja pārtiku," stāstīja Šipkēvics.

Viņš atzīst, ka "SWH" patlaban "plus mīnus sasniegts optimālais darbinieku skaits, lai darbs raiti ritētu uz priekšu".

Kā ziņots, maija sākumā gandrīz pilnībā nomainījās "Radio SWH" dīdžeji un bijušie radio darbinieki nolēmuši "veikt apvērsumu radio tirgū" un veidot jaunu radio. No "Radio SWH" aizgājušie dīdžeji - Žigats, Artis Volfs, Egons Reiters un Toms Grēviņš - nolēmuši veidot jauna veida radio, kas "būtu ne tikai dzirdams, bet, izmantojot jaunās tehnoloģijas, arī redzams".

Savukārt "SWH" iecerēts stiprināt pozīcijas tirgū ar jauniem autorraidījumiem un ētera personībām.

AS "Radio SWH" ir dibināta 1993.gadā kā pirmā privātā radiostacija Latvijā ar pašas veidotu programmu, savukārt gadu vēlāk, 1994.gadā, notika pirmā paplašināšanās un paralēli latviešu valodā raidošajai programmai "Radio SWH" tika izveidots "Radio SWH+" krievvalodīgai auditorijai un klasiskās mūzikas radiostacija "Radio Amadeus".

Konkurencei saasinoties, 1999.gadā "Radio SWH" spēra nākamo soli un pēc uzvaras konkursā par Vislatvijas raidīšanas tīkla izveides tiesībām tika atvērti pieci reģionālie biroji Valmierā, Rēzeknē, Jēkabpilī, Daugavpilī un Liepājā. Pēdējās konceptuālās izmaiņas tika veiktas 2001.gadā, kad "Radio Amadeus" vietā tika radīta jauna programma "Radio SWH Rock".

Kopš 2007.gada 21.jūnija AS "Radio SWH" pieder Īrijas mediju holdingam "Communicorp Group Ltd.", kas vada vienu no lielākajiem radiostaciju tīkliem Centrāleiropā un Austrumeiropā.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu