Aptauja: Krievi latviešus dēvē par slinkiem; latvieši nepiekrīt (802)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "Snapshots"

Astotā daļa latviešu par savu tautiešu raksturīgāko īpašību uzskata strādīgumu. Taču citādās domās ir krievi. Viņu vidū izplatītāks ir viedoklis par slinkajiem latviešiem. Portāla TVNET un "Snapshots" aptauja atklāja, ka latviešus par slinkiem uzskata 8% krievu.

Pēc aptaujas datiem, par strādīgiem latviešus uzskata tikai katrs 1% aptaujāto krievu. Savukārt latviešus par strādīgiem uzskata 12% pašu latviešu.

Arī viedokļi par slinkumu kā par latviešu raksturīgāko īpašību dalās - tā domā 8% krievu un tikai 2% pašu latviešu.

Aptaujas rezultāti rosina aizdomāties,

vai latvieši ir pārāk augstās domās par savu strādīgumu, vai arī krievi latviešus vērtē pārāk kritiski?

Varbūt vienkārši atšķiras dažādu tautu priekšstati par strādīgumu un slinkumu? 

Aptaujas rezultāti liecina - gan liela daļa krievu, gan latviešu ir vienādās domās par latviešu galvenajām īpašībām - tās ir skaudība, nenovīdība un vaimanāšana. Turklāt šīs īpašības latviešos pamanījuši vairāk krievu...

Daudz latviešu paši sevi bieži raksturojuši kā spējīgus pielāgoties (16%) un strādīgus (12%), bet krievi - kā mierīgus un pacietīgus (15%).

Krievi latviešus biežāk arī raksturo kā lepnus (9%), slinkus (8%) un naivus (6%). Latvieši sevi attiecīgi par lepniem (3%), slinkiem (2%) un naiviem (3%) uzskatījuši retāk.

Krievi arī atzinuši, ka latviešiem ir pārāk augsts pašnovērtējums.

Foto: "Snapshots"

Portāla TVNET un "Snapshots" interneta aptauja notika pagājušajā nedēļā, un tajā piedalījās gandrīz 900 cilvēku.

Komentāri (802)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu