Šogad nāksies iztikt bez atvaļinājuma (110)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "Snapshots"

Piektdaļai Latvijas iedzīvotāju atvaļinājuma šogad nebūs. Portāla TVNET un "Snapshots" aptauja atklāja, ka bez atvaļinājuma biežāk būs jāiztiek nabadzīgākajiem, krieviem, kā arī ārpus Rīgas dzīvojošajiem cilvēkiem. Ļaudis atzinuši, ka brīvdienās ne tikai atpūtīsies, bet arī strādās laukos, mežos un dārzos.

Pēc aptaujas datiem, gandrīz trešdaļa (30%) cilvēku vēl nav izlēmuši, ko darīs atvaļinājuma laikā.

Starp tiem, kas jau zina savus atvaļinājuma plānus, visbiežāk cilvēki iecerējuši atvaļinājumu pavadīt mājās (25%). Mājās vairāk paliks cilvēki pēc 40 gadu vecuma.

Vēl trešdaļa (32%) aptaujāto dosies kādā ceļojumā: 14% ceļos pa Latviju, nedaudz mazāk - 13% - brauks ceļojumā uz ārzemēm, bet 5% cilvēku pavadīs laiku Latvijas vai ārzemju kūrortā. Uz ārzemju kūrortiem biežāk dosies rīdzinieki (6%) un cilvēki ar mēneša ieņēmumiem virs 800 Ls (19%).

Atvaļinājums nereti saistās ar atpūtu laukos un dārza darbiem.

Kāds cilvēks atzinis, ka atvaļinājumu pavadīs "savās lauku mājās". Līdzīgās domās ir vēl kāds cits aptaujātais: "Strādāšu dārzā."

Cilvēki atvaļinājumā plāno ne tikai atpūsties, bet arī strādāt, piemēram: „Lasīšu meža ogas" vai "Braukšu uz laukiem, strādāšu lauku darbus."

Aktīva atpūta

Daļa cilvēku atvaļinājumā plāno aktīvu atpūtu, piemēram: "Braukšu izdzīvošanas pārgājienā uz Sibīriju" vai "Iespējams, sportiskās aktivitātēs, šeit vai ārpus LV." Daži cilvēki brīvdienās plāno uzlabot savu sportisko formu, piemēram, treniņnometnē.

Foto: "Snapshots"

Portāla TVNET un "Snapshots" interneta aptauja notika šajā nedēļā un tajā piedalījās gandrīz 900 cilvēku.

Komentāri (110)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu