Šlesers no Briseles uz Rīgu spiests braukt ar automašīnu (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) no komandējuma Beļģijā, Briselē, atpakaļ uz Rīgu dodas ar automašīnu, apstiprināja Šlesera preses sekretārs Ģirts Dripe.

Uz Briseli Rīgas vicemērs devās jau trešdien, 14.aprīlī. Bija paredzēts, ka Rīgā viņš atgriezīsies piektdien, 16.aprīlī, informēja Dripe.

Savus plānus Šlesers bija spiests mainīt saistībā ar Īslandes vulkāna putekļu mākoņa rezultātā paralizēto gaisa satiksmi visā Eiropā.

Pašlaik Šlesers jau sešas stundas automašīnā braucot no Frankfurtes uz Berlīni, lai tālāk ar vilcienu dotos uz Varšavu, bet no Varšavas ar automašīnu tālāk uz Rīgu.

Saskaņā ar interaktīvajām interneta kartēm, Rīgas vicemēram automašīnā un vilcienā kopumā jāmēro vairāk nekā 3000 kilometri. Ja šo ceļu Šlesers būtu izvēlējies veikt tikai ar automašīnu un bez pārtraukumiem, lai nokļūtu galamērķī - Rīgā, viņam automašīnā būtu jāpavada ilgāk nekā diennakts - 34 stundas.

Kā ziņots, "airBaltic" aplēses liecina, ka visā Eiropā ir atcelti vairāk nekā 50 000 lidojumu, kā rezultātā savus ceļojumu plānus bija spiesti mainīt vairāk nekā pieci miljoni ceļotāju.

Starp šiem pieciem miljoniem ir ne tikai Rīgas vicemērs, bet arī Valsts prezidents Valdis Zatlers un viņa kundze Lilita, kuri jau šodien ar automašīnām dosies uz Polijas prezidenta Leha Kačiņska un viņa dzīvesbiedres Marijas bērēm Krakovā, kas notiks rīt, 18.aprīlī.

Paralizētās aviosatiksmes dēļ pagaidām uz nezināmu laiku pārcelta arī Čehijas prezidenta Vāclava Klausa un viņa kundzes Līvijas Klausovas oficiālā vizīte Latvijā, kas bija plānota no 19.aprīļa līdz 20.aprīlim.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu