ĀM nav ziņu par gāztā Kirgizstānas prezidenta iespējamo došanos uz Latviju (19)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā nav tādas informācijas, ka Latvijā varētu atrasties abi gāztā Kirgizstānas prezidenta Kurmanbeka Bakijeva dēli, kā arī par iespējamo viņa sekošanu savām atvasēm.

To trešdien apliecināja demisionējušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (Tautas partija), kurš pagaidām līdz jauna ministra apstiprināšanai turpina pildīt šā amata pienākumus.

Riekstiņš apstiprināja, ka viņš līdz šim nav saņēmis informāciju, kas liecinātu par abu brāļu atrašanos Latvijā. Tāpat patlaban nav tādu ziņu par viņu tēvu - bijušo Kirgizstānas pirmo personu, kā arī par to, ka viņš kādā brīdī saviem dēliem varētu sekot.

Arī Valsts prezidentam Valdim Zatleram nav informācijas, ka Latvijā uzturētos Bakijeva dēls, tāpat jautājums par Kirgizstānas prezidenta ierašanos Latvijā "nav darba kārtībā", Zatlers sacīja žurnālistiem trešdien.

Arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) apstiprināja, ka tikšanās laikā ar ĀM pārstāvjiem trešdien runāts arī par situāciju Kirgizstānā un publiski izskanējušajām ziņām, ka uz Latviju varētu būt devies šīs valsts gāztā prezidenta dēls Maksims Bakijevs, kurš tēva prezidentūras laikā vadīja Centrālo attīstības, investīciju un inovācijas aģentūru un tika uzskatīts par prezidenta iecerēto pēcteci savam amatam.

Taču Bērziņš norādīja, ka parlamentārieši nekādu jaunu informāciju līdz šim nav saņēmuši un nezina par to, vai izskanējušajiem faktiem jau ir gūts kāds apstiprinājums.

Jau vēstīts, ka gāztā Kirgizstānas prezidenta Kurmanbeka Bakijeva dēls Maksims pašlaik varētu uzturēties Latvijā.

Riekstiņš otrdien sarunā ar žurnālistiem ne apstiprināja, ne noliedza, ka Bakijeva dēls Maksims uzturas Latvijā. Viņš tomēr uzsvēra, ka Latvijas varas iestādes šādam cilvēkam iebraukšanas vīzu neesot izsniegušas, vienlaikus Riekstiņš neizslēdza, ka Bakijevam var būt Šengenas vīza, ar kuru viņš varētu iekļūt Latvijā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu