Maskavas milicija pārbauda iebraucējus no Ziemeļkaukāza (1)

LETA/GRANI.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc pirmdienas asiņainajiem teroraktiem Maskavas likumsargi sākuši vērienīgas pārbaudes imigrantu dzīvesvietās, īpaši kontrolējot iebraucējus no Ziemeļkaukāza un Vidusāzijas, vēsta ziņu aģentūra "Interfax", atsaucoties uz Maskavas Galvenās iekšlietu pārvaldes vadītāju Vladimiru Kolokoļcevu.

Kā atklājis Kolokoļcevs, pārbaudes tiek veiktas arī viesnīcās un citās apmešanās vietās.

Pastiprināti tiek kontrolēts arī autotransports, kas iebrauc Maskavā no Ziemeļkaukāza reģiona, lai nepieļautu ieroču, munīcijas un sprāgstvielu ievešanu pilsētā.

Turklāt, baidoties no jauniem uzbrukumiem, pastiprināta apsardze nodrošināta pie izglītības iestādēm, slimnīcām, tirdzniecības centriem un citām vietām, kur pulcējas daudz cilvēku, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Jau ziņots, ka agrā pirmdienas rītā Krievijas galvaspilsētā Maskavā divās cilvēku pārpilnās metro stacijās - "Lubjanka" un "Kultūras parks" - teroristes pašnāvnieces detonēja spridzekļus, laupot dzīvību vismaz 39 cilvēkiem.

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) uzskata, ka uzbrucējas bijušas saistītas ar islāmistu nemiernieku grupējumiem Ziemeļkaukāzā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu