"Būtu gandarīts, ja "Daimler" kukuļošanas lieta nāktu gaismā pilnībā" (76)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītājs Andrejs Tiknuss būtu gandarīts, ja "Daimler" kukuļošanas lieta nāktu gaismā pilnībā. Viņš šorīt intervijā Latvijas radio atzina, ka nav ne jurists, ne tiesībsargājošo iestāžu pārstāvis un tādēļ nevar paredzēt, kā vērienīgais skandāls attīstīsies turpmāk.

Tiknuss norādīja, ka Amerikas pusē klajā nākušās kukuļdošanas lietas Latvijas iepirkumu dokumentācijā neparādīsies: "Finanšu piedāvājums sastāv no dažādiem tāmes posteņiem, un tur jau neparādīsies, ka tik un tik būs tādā un tādā nejaukā tāmes izmaksu postenī."

"Tas ir skaidrs. Pamanīt to ir ļoti grūti," viņš teica un atgādināja, ka IUB pēta iepirkumu procedūru. Birojam nav operatīvās izmeklēšanas tiesību, lai pārbaudītu iespējamās aizdomas par kukuļošanu.

Šis "Daimler" skandāls liek domāt, ka kukuļošanas lietas notiek, Tiknuss atzina, taču vienlaikus norādīja, ka izvirzīt aizdomas par to atsevišķos iepirkumos ir grūti, jo dokumenti parasti ir kārtībā.

Viņš arī atgādināja, ka autobusu iepirkumu organizēja vēl 2000.gadā, kad IUB vēl nemaz nebija izveidots. Tādēļ grūti patlaban secināt, kas tad īsti toreiz noticis. "Detalizētas informācijas manā rīcībā nav un arī nevar būt," viņš teica. Par šo gadījumu IUB nav bijis nekādu sūdzību un iesniegumu.

Tiknusam bija grūti atbildēt, vai IUB būtu pievērsis uzmanību šai kukuļošanas lietai, ja birojs tajā laikā jau strādātu, jo birojs tikai 2002.gadā tika izveidots, un sākotnēji tā darbinieki daudz mācījās strādāšanas procesā. Ja būtu bijuši kādi signāli vai sūdzības, IUB tās būtu pētījis.

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu