„Leģendu” aprīļa numurā lasi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Karalis Henrijs, kuram bija sešas sievas, Holivudas skaistuma ikonas un laikmeta ainas veikala „Sakta” dzīvē – lasi žurnāla „Leģendas” aprīļa numurā!

KARALIS UN SIEVIETES

Henrijs VIII ir viens no pazīstamākajiem karaļiem Anglijas vēsturē. Viņu atceras ne vien tādēļ, ka viņš veicināja Anglijas baznīcas atdalīšanos no Romas Katoļu baznīcas, bet arī sešu sievu dēļ.

PORUKU JĀŅA MIJKRĒŠĻA LAIKS

Jāni Poruku godā par pirmo latviešu dzejnieku, kas ienesis latviešu literatūrā filozofisko domu. No ģēnija līdz ārprātam gan ir tikai viens solis, un liktenis viņam šo soli bija lēmis.

HOLIVUDAS SKAISTUMA IKONAS

Mainās laiki, mode un izpratne par skaistumu. 20. gadsimtā galvenais skaistuma noteicējs bija Holivuda. Kas bija kino Mekas spilgtākās sejas Holivudas zelta laikmetā?

DARBS UN ŠŅABIS PŪCĪŠA DZĪVĒ

Daudz no Ulda Pūcīša spēlētā Blaumaņa Edgara un Ibsena Pēra Ginta bija viņā pašā – romantiski skarbā meklētājā. Iekšējo nemieru kā džinu aktieris palaida brīvē savā mākslā un reibumā.

LAIKMETA AINAS SAKTAS DZĪVĒ

Slavenās Saktas ikdiena bija gan deficīts, gan parastas preces, gan vienkārši ļaudis, gan funkcionāri, gan smagas darba stundas, gan kuriozi. Leģendārajam veikalam bija lemts puķes mūžs ar savu plaukumu, vītumu un bojāeju.

Vēl "Leģendās" lasiet

30. gados pasauli satrauca briesmīgā papagaiļu gripa

Slaveno Tifanija lampu apšaubāmā autorība

Sieviete, kas iedvesmoja Džordžu Harisonu un Ēriku Kleptonu

Olas Lieldienās gādājis ne vien zaķis, bet arī lapsa un baznīcas zvani

Šekspīra teātra aizspriedumi un Eltona Džona balets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu