Doma laukumā publiski iznīcina maluzvejnieku tīklus (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Doma laukumā biedrības "Latvijas Makšķernieku asociācija" (LMA) rīkotajā informējošajā un vides izglītojošajā pasākumā "Neļauj apzagt savu valsti!" interesentiem ir iespēja pašiem piedalīties maluzvejniekiem atsavināto zvejas tīklu iznīcināšanā.

Vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) pasākuma laikā vērsa klātesošo uzmanību uz straujo dabas resursu izzagšanu, ko veicina pašreizējā ekonomiskā situācija.

Vējonis uzskata, ka nākamā gada valsts budžetā vairāk līdzekļu jāatvēl vides inspektoriem, kas nodarbojas ar maluzvejniecības apkarošanu. Viņu skaits nepietiekamā finansējuma dēļ šogad ir būtiski samazinājies, - tas atspoguļojas straujā maluzvejniecības skaita pieaugumā.

Informējošo pasākumu vēro ap 50 interesentu.

Jau ziņots, ka informējošs un vides izglītojošs pasākums "Neļauj apzagt savu valsti!" tiek rīkots zivju resursu aizsardzības akcijas "Dzīvais ūdens" laikā, kad tika runāts par valsts dabas resursu izzagšanu.

Interesentiem ir iespēja satikties un aprunāties ar valsts vides un sabiedriskajiem inspektoriem, iepazīties ar inspektoru darba ikdienu, kontroles reidu rezultātiem, kā arī redzēt uz ekrāna daudzus reidu un LMA vides izglītojošo pasākumu foto mirkļus.

Dalībniekiem ir iespēja uzzināt, kas draud par zivju zagšanu un resursiem nodarīto kaitējumu, piedalīties improvizētā maluzvejnieku aizturēšanā un noskatīties LMA videofilmu "Melnās zvīņas. Latvija 2008".

Patlaban vides aizsardzības sistēmas restrukturizācijas rezultātā ir izveidojusies katastrofāla situācija, kad zivju resursu izzagšana kuru katru brīdi kļūs praktiski nekontrolējama. Valsts vides inspektoru skaita ļoti krasa samazināšana, kontroles sektoru likvidēšana, tam loģiski sekojoša sabiedrisko inspektoru skaita samazināšanās, pašvaldību faktiska bezdarbība savu administratīvo teritoriju zivju resursu aizsardzībā kopumā rada vispārēju zivju sargu pesimismu, it sevišķi sabiedrisko inspektoru un viņu sabiedrisko palīgu vidū, kuri arvien vairāk sāk apšaubīt sava brīvprātīgā darba jēgu.

Lai gan pasākumā bija aicināts piedalīties arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, Saeimas deputāti un pašvaldību pārstāvji, viņus pasākuma apmeklētāju vidū šodien nemanīja.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu