Viesstrādnieki Īrijā pieredz sliktākus darba apstākļus nekā vietējie (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārzemniekiem Īrijā jāpiecieš ievērojami sliktāki darba apstākļi nekā īru tautības strādniekiem, vēsta laikraksts "Irish Independent".

Kā liecina Īrijas statistikas biroja veiktais pētījums, vissliktāk viesstrādniekiem klājas viesnīcu un restorānu sektorā.

Salīdzinājumā ar vietējiem gandrīz divreiz vairāk neīru tautības strādājošo prognozēja, ka pusgada laikā nomainīs pašreizējo darbu, liecina Īrijas Centrālā statistikas biroja (CSO) veiktais pētījums par darba apstākļiem 2008.gada pirmajā ceturksnī.

Darba apstākļi definēti kā iespēja izmantot apmaksātu darba nespējas laiku, bezalgas atvaļinājumu, apmaksātu brīvdienu, lai apmeklētu ar darba vietu saistītas apmācības, un darba devēja elastību darba grafika izmaiņām.

Neīriem, jo īpaši viesstrādniekiem no Eiropas Savienības (ES) 12 jaunākajām dalībvalstīm, šādas iespējas bija pieejamas ievērojami mazākā apmērā.

Tikai 40% imigrantu sacīja, ka viņiem ir pieeja kādai no šīm iespējām, salīdzinot ar 76% īru vidū.

Viesstrādnieku apstākļi bija arī krietni sliktāki katrā kategorijā atsevišķi.

Apmaksātu darba nespējas laiku varēja izmantot 68% īru, salīdzinot ar 34% ārzemnieku. Bezalgas atvaļinājumu varēja izmantot 31% īru un 13% viesstrādnieku, darba devēja elastību darba grafika izmaiņām izbaudīja 40% īru un 19% viesstrādnieku, bet apmaksātas brīvdienas, lai apmeklētu ar darba pienākumiem saistītas apmācības, bija pieejamas 48% īru un 23% viesstrādnieku.

Nepilni 20% viesstrādnieku nebija informēti par Īrijas nodarbinātības likumu, salīdzinot ar 7% īru.

Viesnīcu un restorānu sektorā nodarbinātajiem bija viszemākie darba apstākļu rādītāji pilnīgi visās kategorijās.

Apmaksāta slimošanas iespēja bija tikai nepilniem 25% salīdzinājumā vidējo rādītāju 64% apmērā. Turklāt darba līgumu bija noslēguši nepilni 50% šajā sektorā strādājošo.

Īrijas Imigrācijas padome norāda, ka šie dati pārliecinoši apliecina, ka imigranti darba vietā piedzīvo sliktākus darba apstākļus.

"Pašreizējā ekonomiskajā situācijā ir vēl svarīgāk, lai valdība stingri uzraudzītu nodarbinātības likumu ievērošanu un nodrošinātu, ka viesstrādnieki darba vietā netiek ļaunprātīgi izmantoti," norādīja padomes vadītāja Denīze Čārltona.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu