Bezmaksas augļi un dārzeņi skolēniem būs

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot ar nākamo mācību gadu, Latvijā tiks uzsākta Eiropas Komisijas Programma skolu apgādei ar augļiem un dārzeņiem. Šīs programmas ietvaros 1. līdz 6.klašu skolēni varēs bez maksas saņemt svaigus augļus un dārzeņus ārpus pusdienām, portālu «Apollo» informēja Antra Elste, Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente.

Programmas mērķis ir palielināt svaigu augļu un dārzeņu patēriņu vispārējo izglītības iestāžu audzēkņu uzturā, jo, kā liecina pētījumi, augļu un dārzeņu lietošana skolēnu uzturā ir nepietiekama - ik dienas savā uzturā augļus izmanto tikai 23,2% skolēnu, bet dārzeņus regulāri ēd tikai 23,4% no visiem aptaujātajiem.

Projekta īstenošanai 2010./2011.mācību gadā paredzēts 421 776 latu liels finansējums, no kuriem 75% ir Eiropas Savienības līdzekļi, bet 25% Latvijas valsts līdzfinansējums. Latvijā programmas ieviešanu koordinēs ZM, bet šīs programmas ieviešanas plāna izstrādē piedalījās arī Izglītības un zinātnes ministrija, Veselības ministrija, Lauku atbalsta dienests, Veselības ekonomikas centrs, biedrība «Latvijas dārznieks», asociācija «Latvijas augļkopju asociācija», kā arī citi sociālie partneri.

Bezmaksas augļus un dārzeņus sāks izdalīt sākot jau ar 2011.gada janvāra pirmo mācību nedēļu un plānots turpināt katru mācību dienu aptuveni 12 mācību nedēļu ilgā periodā. Ņemot vērā to, ka plāna īstenošanai valsts līdzfinansējums ir paredzēts tikai 2010./2011.mācību gadam, ZM plāna īstenošanas periodā katru gadu līdz 10.decembrim iesniegs MK tiesību aktu projektu par plāna īstenošanu nākamajā mācību gadā.

Lai programmu īstenotu, skolām būs jāpiesakās Lauku atbalsta dienestā. Plānots, ka pieteikšanās programmai varētu sākties maija beigās, kad būs zināma pieteikšanās kārtība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu