Viņam esi tu un vēl... sirdsdraudzene (56)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

“Kāpēc viņam nepietiek tikai ar mani!?” – šāds jautājums var rasties ikvienai no mums, uzzinot, ka mīļotais vīrietis savās emocijās nedalās ar mums, bet gan tās uztic citai sievietei.

Kāpēc viņš nerunā ar mani?!

Viņš var runāt par biznesu, darbu, kino, bet, tiklīdz saruna ievirzās par jūtām, vēlmēm un varbūt pat nepatīkamo, kas skar attiecības, tā vārdi aizķeras... Misteri Nerunīgie ir mums visapkārt. Ja Misters Nerunīgais ir mīļotais vīrietis, tava vēlme pēc atklātības var kļūt arvien uzmācīgāka, jo tu ar savu sievišķīgo gudrību zini, cik trausla ir robeža starp neizrunāšanos un atsvešināšanos. Tu pat zini vislabāko recepti, kā to visu uzlabot – runāt ar viņu un, galvenais, uzklausīt, klausīties viņā. It kā viegli, vai ne? Bet tik bieži esam aizņemtas pašas ar sevi, bērniem, ka savu vīrieti sākam uztvert kā pašsaprotamu. Taču viņam ir kaut kādas tabu tēmas, kuras viņš ar savu mīļoto sievieti nespēj pārrunāt. Tu sevi šausti – kāpēc viņš nevar man izstāstīt, kas notiek viņa galvā? Vai viņš tiešām domā, ka nevar man uzticēties? Psihoterapeite Lada Stoligvo skaidro, ka, pirmkārt, daudzi vīrieši nespēj ieraudzīt vienā sievietē gan labo, gan slikto un pieņemt abas šīs šķautnes. Kamēr vīrietis sievieti vēl nav atklājis līdz galam, viņš to idealizē. Jo attiecības kļūst tuvākas, jo rodas lielāki sarežģījumi. Ja sieviete nav tik laba apbrīnotāja kā vīrieša mamma viņa bērnībā, sāk pieprasīt sev vairāk uzmanības, rēķinās ar viņu un palīdz, kad ir slikti, vienā brīdī viņš var sākt baidīties no atkarības. Jo vairāk vīrietim izvirza nosacījumus, jo vairāk viņš sajūt ierobežojumus un ir lielāks atkarības risks. Savukārt, jo lielāks atkarības risks, jo mazāk viņš vēlas risināt esošās attiecības un arvien biežāk sāk pievērst uzmanību kādai citai. Lai cik dīvaini tas skanētu, sekojot donžuāna piemēram, vīrietis pārvar bailes būt nevīrišķīgam – tikai ar jauniem iekarojumiem viņā atgriežas vīrišķība.

Otrkārt, vīrietis nerunā atklāti arī tāpēc, ka baidās tevi sāpināt un izjaukt attiecības. Viņš nevar tev izstāstīt savas erotiskās fantāzijas pret kādu citu, jo, viņaprāt, tu vienkārši to nesapratīsi. Viņš baidās no tavas reakcijas, pasakot, ka seksā ar tevi jau sen ir iestājusies rutīna un ka viņš varbūt vēlas izmēģināt kaut ko netradicionālu. Iespējams, viņš pat ir spēris soli tālāk, piemēram, piekrāpis tevi. Kam viņš to pateiks? Savai mīļotajai sievietei? Un kas tālāk? “Vai attiecības nesabruks?” viņš jautā sev. Vīrietis baidās, ka atklātība sabojās attiecības ģimenē, mazinās viņa – vīra un tēva – lomu, un viņš izvēlas noklusēt. Psihoterapeite Lada Stoligvo uzskata: ja vīrietis kaut ko nestāsta, nevajag viņu mēģināt attaisīt kā konservu burku un dabūt laukā visu saturu, jo patiesība tev var ļoti nepatikt, bet būs vien jādzīvo tālāk. Vai esi tik stipra, lai uzklausītu, iespējams, nepatīkamu informāciju un pēc tam nemestu puķu vāzi pret sienu vai neaizskrietu prom, aizcērtot aiz sevis durvis? Vai spēsi palikt uz vietas un konstruktīvi runāt tālāk? Tikai pēdējā variantā tu vari panākt, ka vīrietis atklāti stāstīs par savām izjūtām un tiešām paudīs to, ko domā. Vīrieši baidās no sieviešu histēriskajiem izlēcieniem – tas bieži vien ir iemesls, kāpēc viņi tik daudz noklusē.

Un ko darīt man?

Patiesībā sievietei ir visgrūtāk, jo viņai jābūt līdzās savam vīrietim. Jāuzklausa, jāatbalsta, jāspēj runāt pat par nepatīkamām lietām un meklēt risinājumus, jauninājumus attiecību modelī, respektēt otru, uzklausīt vēlmes. Mīlot viņu, jāmīl arī viņa intereses. Bieži vien aiz noguruma esam nevērīgas un uzbrūkošas. Varbūt tu šodien viņam atkal pārmeti: “Kāpēc tu esi tik drūms?” Tā vietā varēji teikt to, ko redzi: “Tu šodien izskaties noguris!” Vīrieši, tāpat kā mēs, vēlas būt uzklausīti, nevis saņemt pārmetumus. Tavs vīrietis stāsta par ķibelēm darbā, attiecībās ar radiniekiem, draugiem, par nesaskaņām un problēmām, bet tu, nākamajā rītā pamostoties, paziņo, ka neesi visu nakti gulējusi, domājot par to. Un ko nodomā vīrietis? Ja sieviete nevar izturēt, kāda jēga viņai to teikt? Kādam kaut ko stāstot, mēs negaidām, ka otrs sāks pašiznīcināties, jo parādās vēl lielāka problēma – ko man tagad ar to darīt? Ja vīrietis runā, tas ir būtiski un jāļauj viņam runāt. Vīrietis, tev stāstot, lūdz emocionālu atbalstu, nevis iejaukšanos un pārspīlētu reakciju. Nākamreiz tiekot izsists no sliedēm, viņš vienkārši atradīs citu cilvēku, kam pastāstīt.

Diezgan bieži, ja neesi kļuvusi par vīrieša uzticamības personu, viņš meklēs atbalstu citur. Turklāt – cik interesanti! – vīrieši visbiežāk par savām problēmām grib pastāstīt tieši pretējam dzimumam, tātad citai sievietei. Kad vīrietis par savām problēmām stāsta “čomiem”, viņi parasti vienojas kopējā dziesmā – viņas visas ir vienādas! Bet vīrietim vajag konstruktīvu padomu, ar sievišķīgu domāšanu apveltītu būtni. Un viņš atrod sabiedroto – draudzeni, kura kļūst par viņa uzticamības personu, idealizēto māti un terapeiti vienlaikus.

Starp sievieti un vīrieti – seksuāls akcents

Attiecībās starp sievieti un vīrieti vienmēr ir seksuāls akcents, viņi veido saskarsmi, jo nerunā ar sava dzimuma pārstāvi. Bet ir cits jautājums – vai mēs atļaujamies kaut ko vairāk vai ne.

Daudzas jautā, vai ir iespējama draudzība starp sievieti un vīrieti. Psihoterapeite Lada Stoligvo apgalvo, ka retos gadījumos – noteikti, bet ar dažiem nosacījumiem. Vai nu draudzība izveidojusies bērnībā un jaunībā, kad pret otru nebija attīstījusies seksuāla interese, vai arī vienam no draugiem seksuāla interese ir bijusi, bet kaut kāda iemesla dēļ otra puse vai nu nebija ieinteresēta, vai arī bija kādi šķēršļi. Ar laiku iemīlēšanās beigusies, bet izveidojusies dziļāka pieķeršanās. Ja vienpusēja iemīlēšanās ir izdzīvota, ir ļoti maza varbūtība, ka vēlreiz būs seksuāls uzplaiksnījums.

Dažkārt starp bijušajiem partneriem var izveidoties draudzība. Parasti, iepazīstoties ar sievieti, vīrietim var būt gan fantāzijas, gan nepiepildāmi sapņi, bet šiem diviem cilvēkiem šī tēma ir pabeigta. Ar vienu nosacījumu – ja šķiršanās bijusi abpusēja un neviens netika atraidīts. Taču tā notiek ļoti reti! Un cik tur tās draudzības substances vispār ir!? Varbūt tā ir pieķeršanās, varbūt kaut kas kopīgs, piemēram, bērni. Visbiežāk vienam interese ir zudusi, bet otram tā vēl ir. Pamestajai pusei vēl ir jūtas vai mīlestība, īsāk sakot, vēl karstas ogles ugunskurā, vai arī ievainota patība, kas piešķirs attiecībām emocionāli provocējošu momentu. Pēc laika šādas attiecības, ja turpinās, var atjaunoties. Gadījumā, ja vīrs šķīries no sievas daudzu problēmu dēļ, bet tagad viņiem ir normālas attiecības, nevajag baidīties. Pat ja viens kādreiz mēģinās provocēt ko intīmāku, diez vai otrs uz to parakstīsies.

Tātad viņam ir cita. Draudzene

  • Tu nesen esi iepazinusies ar vīrieti un atklāj – viņam ir ciešas attiecības ar jaunības dienu draudzeni.

Viņa ir mana vīrieša dzīvē, un brīžiem šķiet – daudz mīļāka. Interesanti, kāpēc viņš savu draudzeni neapprec, ja viņa ir tik laba?” neizpratnē rausta plecus Maija.

Ja vīrieša dzīvē eksistē bērnības vai jaunības dienu draudzene, ar šo sievieti labāk nekonfrontēt – viņa, iespējams, bijusi līdzās dažādās dzīves situācijās, un saikne starp tavu vīrieti un draudzeni emocionāli ir ļoti stipra, turklāt izturējusi laika pārbaudi. Vēlams, ja ne sadraudzēties ar šo sievieti, tad vismaz atrast kopīgus saskarsmes punktus, turklāt jāpavēro viņas attieksme. Ja tava vīrieša draudzene labprāt kontaktējas ar tevi, ir laipna, nekaro, viss ir O.K. – periodiski varat pat satikties trijatā. Starp citu, no viņas vari netieši uzzināt tevi interesējošu informāciju, bet, tieši jautājot, viņa gan nekad tev to neatklās... Lai viņa draudzene kļūst par tavu sabiedroto! Vīrietim neizsaki nekādas kritiskas piezīmes par šo sievieti, jo viņš neapzināti to var izstāstīt savai draudzenei, kurai tas var būt nepatīkami. Nebūtu vēlams teikt ne to, ka viņa ir resna, ne to, ka pati varētu beidzot apprecēties. Viena situācija gan ir nepatīkama – ja draudzenei ir ne tikai mātišķas, bet arī īpašnieciskas jūtas. Ja viņa vīrieti noskaņo pret tevi un jūt baudu no tā, ka vīrieša dzīves sievietes mainās, bet viņa ir un paliek. Šādai sievietei ir dziļi personiski iemesli. Viņa varbūt pat ielej eļļu ugunī. Ko darīt? Nonākot izvēles priekšā, vīrietis, visticamāk, izraudzīsies draudzeni vai arī turpinās tikties slepeni. Vairāk plāno aktivitātes divatā vai ar kopīgiem draugiem, kur piedalītos ne tikai draudzene, bet vēl daudz dažādu draugi.

Lūk, kāda vīrieša viedoklis. Jānim (25 gadi) ir draudzene kopš studiju laikiem, un, kā pats atzīst, sievietes nāk un iet, bet draudzene paliek. Jānis: “Savu labāko draudzeni iepazinu pirmajā lekcijā – abi bijām jauniņie pēc akadēmiskā gada. Sākām runāt un kopš tā laika esam nešķirami, jo mums ir kopīgas intereses un līdzīga humora izjūta. Bez kopīgām interesēm (mūsu gadījumā tās bija studijas) draudzība nez vai būtu izveidojusies. Es šo draudzību neuzskatu par draudzību ar sievieti, tā vienkārši ir īsta draudzība, tikai pliki gan viens otra klātbūtnē neskraidām un šādas tādas sarunu tēmas varbūt ir tabu – nevēlamas. Kaut kādi ļoti intīmi sīkumi netiek skarti, draudzeni tie neinteresē, un otrādi. Par to, ar ko esmu vai neesmu kopā, viņa, protams, zina. Vai esmu viņu pašu iekārojis seksuāli? Ir bijušas dažas nerātnas domas un reizēm pafantazēju, kā būtu, ja mēģinātu ko vairāk, bet tas ātri pāriet. Vai viņa ir iekārojusi mani, grūti pateikt, bet mēs jau sen noskaidrojām, ka mums ir atšķirīga gaume. Reizēm draudzene izsaka komentārus par manām sievietēm, bet lēmumus pats pieņemu. Protams, ir svarīgi, lai mana sieviete viņai arī patiktu un viņas kļūtu par draudzenēm, jo pretējā gadījumā cietīs ne jau draudzene. Dažkārt sievietes ir greizsirdīgas uz manu draudzeni, bet, kad visu izskaidroju, it kā ir O.K. Vai kādreiz mīļotā sieviete spēs izkonkurēt draudzeni, ierindojot viņu otrā plānā? Grūti būs, bet nevajag konkurēt, viņa bija, ir un būs īpaša, ārpus konkurences. Ja gadīsies īstā, protams, draudzenei nāksies aiziet otrā plānā, bet draudzība tādēļ neizjuks. Arī sieviete, ar kuru man ir seksuālas attiecības, var būt mana draudzene, bet ne ar tik dziļu draudzību. Ja mērķis bijis tikai sekss – kāda vispār draudzība?! Lai gan domāju, ka starp mīļotajiem var būt draudzība. Ideālajā gadījumā! Jo tā taču vajadzētu būt. Arī starp bijušajiem iespējama draudzība, bet varbūt tas ir kaut kas cits. Kāpēc vīrieši savai sievietei nevar izstāstīt visu? Tā laikam nav īstā mīļotā. Varbūt arī bail, ka sabojās attiecības, bail aizvainot.”

  • Ja tavas attiecības ir ilgstošas un viņam pēkšņi parādījusies sirdsdraudzene.

Patiesībā tas ir signāls – tavās un mīļotā vīrieša attiecībās kaut kā pietrūkst. “Dzīvojām kā cimds ar roku. Mana labākā draudzene bija redzējusi manu vīru ar kādu sievieti. Uztraucos – domāju, ka mīļākā. Prasīju vīram, viņš teica, ka tur nekā nav, tikai kopīgas sarunas. Bija pat gatavs iepazīstināt. Nopriecājos, šaubas pazuda. Satiekoties vēroju viņus – sieviete bija ļoti laipna, ļoti smaidīga, ļoti skaista, un viņi runāja par darba jautājumiem. Viņiem tiešām bija daudz kopīga, jutos kā trešais liekais. Vairs neesam tikušās, un nezinu, kādas vīram patiesībā ir attiecības ar viņu. Viņš saka – man ar viņu ir ļoti interesanti. Un ar mani nav?!” jautā Kristīne. Interesanti, ka darbā vīrietim sieviete–draudzene ļoti noder, viņa var būt labākais partneris, jo nav viena dzimuma konkurences. Sieviete vajadzīga vīrietim, lai pateiktu lietas būtību. Mūs, sievietes, neuztrauc darba kolēģes, ar kurām vīrieši “uzlādējas” radošiem panākumiem darbā, bet neesi naiva – cik ilgi viņš runās ar savu draudzeni par darbu? Visvairāk mums nepatīk, ja vīrietis sāk stāstīt par savām ģimenes problēmām citai sievietei. Gudri iesaisties procesā, nevis izseko, tincini vai izrādi greizsirdību. Ja tavam mīļotajam parādījusies sirdsdraudzene, vēlams iepazīties ar viņu, jo ir dažādas sievietes – dzīvesgudrās (viņas zina – sākoties seksam, burvestība pazudīs, draudzība izgaisīs) un naivās, teiksim, nabadzītes (viņām neveicas attiecībās ar vīriešiem, viņas burtiski staro par jauno draudzību). Pirmās diez vai ļausies mīļāko attiecībām, otrās var vilkt deķīti uz savu pusi. Varbūt fakts, ka tava vīrieša dzīvē parādījusies jauna draudzene, ļaus tev padomāt un mainīt attieksmi pret savu vīrieti – iespējams, biežāk jāiesaistās kopīgās aktivitātēs un jāuzklausa mīļotais.

  • Ja viņa draudzene kļūst par viņa mīļoto sievieti.

Līņāja lietus, un, mašīnā sēžot, mēs viens otram “uzšķērdām” savas sirdis. Runājām par visu, jo es biju viņa sirdsdraudzene. Tā man labpatika domāt. Neilgi pēc tam mēs sākām dzīvot kopā, un es kļuvu par viņa mīļoto sievieti, iepriekšējā bija ierindojusies viņa atmiņu plauktā. Tobrīd nezināju, ka būšu tikai viens no šīs ķēdītes posmiem, ka viņš ar mani vairs nerunās kā agrāk, ka viņam vajadzēs nākamo sirdsdraudzeni, kurai pasūdzēties par mani – mīlošo, bet sadzīviski reizēm kritisko būtni. Un tas bija beigu sākums...” stāsta Līga.

Dažreiz uzskatām, ka vīriešiem ir dabiska poligāmija, bet patiesībā tā ir aizsardzība pret tuvām attiecībām un bailēm būt atkarīgiem. Ja divi precedenti jau bijuši, būs arī trešais – tu vienkārši esi iekļuvusi viņa riņķadancī. Ja esi labās draudzenes lomā, tev jāpadomā, vai turpināt šādu draudzību. Protams, arī tev ir patīkami būt saprotošai un viņa acīs gudrai, uz tevi tiek projicēts ideālais tēls, un mums visām tas taču glaimo. Arī tev varbūt šķiet, ka viņš ir vislabākais – tik atklāts, tik neaizsargāts. Mēs, sievietes, akli ticam, ka ar mums būs citādi. Bet vai tiešām tu viņam esi laba draudzene? Vai spēj savam draugam pateikt, lai savas problēmas risina ar savu sievieti, aicināt uz atklātību un sarunām viņa ģimenes lokā? Lūk, jautājums mums pašām!

Robeža sen pārkāpta

Anonīma, varbūt tādēļ tik atklāta saruna ar vīrieti

Ērikam ir 38 gadi, sieva un daudzas draudzenes – šobrīd desmit! Viņš ir sajaucis vienā katlā draudzību, mīlestību un seksu... Sievai vīra uzskati nebija pieņemami, un laulība ir izjukusi, lai gan ilgus gadus viņa bija līdzatkarīgās lomā, nespējot izlemt, vai viņa, mīlot savu vīru, spēj pieņemt viņa draudzenes vai arī pašai jādodas tālāk. Arī man kā sievietei, klausoties šī vīrieša stāstu, šķita neaptverami un pat šokējoši, ar kādu vieglumu viņš dzīvo. Šī intervija arī tev kļūs par vielu pārdomām, cik tālu var iet vīrietis ar savu sirdsdraudzeni.

Pēc izglītības esmu inženieris, man visapkārt ir veči, varbūt tāpēc pārsvarā kontaktējos un draudzējos ar sievietēm. Man ļoti gribas izzināt sievietes būtību, viņas pasauli un uztveri. Ja ir izvēles iespēja, man patīkamāk un interesantāk sarunāties ar pretējo dzimumu, jo mēs katrs domājam ar savu smadzeņu puslodi. Cilvēki parasti apgalvo: ja tev ir īstā otrā puse, esi piepildīts un tev neko vairāk nevajag.

Mēs, sievietes, gribam tā domāt.

Bet tas ir baigais egoisms!

Tu nevarēji runāt ar savu sievu?

Varēju, bet ar laiku kļūst neinteresanti – tu zini, ko viņa teiks, zini aptuvenās atbildes, viņas viedokli. Laika gaitā jūs abi esat kļuvuši kā viens vesels, esi tā pieslīpējies sievietei, ka uzskatu ziņā viņa ir kļuvusi tāda pati kā tu.

Bet sievietēm gribas, lai vīrietis runā ar viņām un neiet pa pasauli ļurinādams.

Tā ir jūsu, sieviešu, nelaime.

Vai, tiekoties ar draudzeni, tu viņu redzi kā seksuālu būtni?

Jā, vienmēr! Jāatzīst, ka mana uzticība, raugoties no sabiedrības viedokļa, nekad nav bijusi pareiza. Man vienmēr blakus bijušas citas sievietes. Daudzi cilvēki uzskata: ja vīrietis un sieviete ir draugi un viņiem ir sekss, draudzība zudīs. Man tā nešķiet – es uz to skatos daudz vienkāršāk, droši vien no sava egoisma pozīcijas. Piemēram, tagad es ar tevi runāju. Ja mums būtu sekss, man arī pēc tam būtu interesanti ar tevi runāt. Tieši tāpat, kā notiek komunikācijas apmaiņa verbālā līmenī, kāpēc tā nevar notikt fiziskā līmenī, ja abām pusēm tas sagādā interesi?

Kurā brīdī tava draudzība kļūst seksuāla?

Tas laikam notiek pirmajā brīdī. Ieraugot sievieti, uzreiz vērtē no fizioloģiskā viedokļa. Dažkārt, protams, sākumā runāju par darba jautājumiem un seksualitāte parādās vēlāk.

Tā, manuprāt, var dzīvot vientuļš un brīvs vīrietis, kuram nav saistību.

Esmu domājis, kas ir tas dzinulis – vai man ir kāds šķautņu trūkums? Vai varbūt nav īstās otrās pusītes? Esmu šķīries, bet man ir apziņa, ka sieva tomēr bija man īstā otrā pusīte. Šobrīd kaujos, mokos, domāju. Un tomēr es piekrītu uzskatam – laikam tas ir mans ego –, ka vienam vīrietim nepieciešamas vairākas sievietes. Pēc harēma principa. Sieva gan smējās – labāk otrādi! Ja vari nodrošināt, ka visām šīm sievietēm ir labi, kāpēc ne? Es, protams, nedrīkstu, staigājot apkārt, radīt kaunu savai sievai, atnest slimības. Dažkārt esmu radījis viņai kaunu, jo kādā ballītē man pēkšņi ir gribējies dejot ar citu sievieti, lai gan sapratu, ka sievai sāp, un arī apkārtējo attieksme pauda – paskaties, ko tavs vecis dara! Citi domāja, ka viņa nevar savu veci pietiekami ieinteresēt.

Ir vīrieši, kuri nelaiž pa kreisi, jo viņiem piemīt atbildība, viņi sevi piebremzē...

...apslāpē sevi. Man tā ir bijis! Dažkārt šī apslāpēšana arī baro, jo jūties gandarīts, ka otrās puses dēļ esi sevi apslāpējis. Taču es uzskatu, ka nevienam nav pienākumu pret otru, tikai pret sevi – ja es gribu to darīt, es daru! Pazīstu vīrieti, kurš kopā ar sievu ir eņģelis. Tiklīdz viņš ir prom no sievas, gatavs jebkuru sievieti, rupji runājot, izdrāzt. Cits vīrietis ar sievieti pārguļ tikai vienu reizi un nekad vairs!

Tev arī attiecības ir tikai fiziskā līmenī?

Es vienmēr visās attiecībās esmu iegājis emocionāli. Ir vīrieši, kuriem vajag tikai fiziskā līmenī, man nekad tā nav!

Bet kā tu vari apvienot emocionālo pusi pret sievu un citu sievieti?

Varu pat pret četrām! Mīlu visas četras. Protams, ko nozīmē “mīlu”? Beigās sanāk, ka mīlu sevi!

Vai par tavu draudzeni varētu kļūt kāda, kas tevi seksuāli neuzrunā?

Nē. Baigi svarīgi ir citi signāli. Daudz svarīgāka ir smarža. Es sievieti uztveru seksuāli, bet neuztveru kā seksa objektu. Esmu procesa cilvēks – man daudz svarīgāks ir process, nevis rezultāts.

Un kad dabū – vairs nevajag?

Ņemot vērā, ka man vienmēr bijis emocionāls kontakts, nav nevienas sievietes, ar kuru es būtu pārgulējis un kuru vairs negribētu redzēt. Mums ir labas attiecības un saglabājas normāla komunikācija. Man joprojām ir viena ļoti laba draudzene, ar kuru varu to darīt jebkurā brīdī, ja man ir vēlēšanās. Varu arī nedarīt – no tā nekas nemainās! Sekss man nekad nav bijis pašmērķis. Man arī nav gadījies būt ar sievietēm, kurām interesē tikai sekss. Varbūt neesmu tik iekārojams. Mums ir daudzas citas prioritātes. Mana komunikācija ir saistīta ar dažādiem darba jautājumiem vai sporta aktivitātēm – mums ir kopīgas intereses, un, ja vēlamies, varam attīstīt šo tēmu arī tālāk. Es cenšos ar sievietēm uzturēt mīļas attiecības, jo viņas man ir mīļi cilvēki.

Tev ir kāda draudzene, ar kuru tev nav bijis seksa!?

Jā! Tu nu gan pateici... Protams, ka ir! Tas atkarīgs, vai ir vai nav bijusi abpusēja vēlēšanās. Viena draudzene ir kopš studiju laikiem – joprojām esam ļoti labi draugi, kopā ar sievu bijām uz viņas kāzām. Viņa man ir dvēseļu radiniece, un ik pa laikam man vajag šo komunikāciju, lai varētu sevi piepildīt un dzīvot tālāk. Man bija iespēja ar viņu pārgulēt, meitene pat gribēja, bet es sev pateicu – ai, varbūt labāk ne! Nezinu, kā notiktu, ja mums būtu bijis sekss. Bieži vien, kad cilvēki kļūst ļoti tuvi draugi, kaut kādā brīdī to robežu vairs nejūt. Draudzene var kaila tev paiet garām, un fizioloģiski tu viņu pat neiekāro.

Ir kāds vīrietis, kurš nekrāpj?

Tu domā fiziskā līmenī? Jā, noteikti. Cepuri nost! Ja viņš ir apmierināts un gandarīts. Protams, nekad nevar zināt, vai viņš tāds ir pilnībā. Es uzskatu, ka attiecības ir noturīgākas, ja tās ir atklātas un bez pienākuma.

Vai tev bija atklātas attiecības ar sievu?

Domāju, ka ne. Līdz galam – nē! Tādēļ, ka vairākas reizes biju mēģinājis atklāti pastāstīt, ko esmu darījis, un dabūju pa pieri. Pāris reižu šādi “atrāvos”. Turklāt mēs bijām norunājuši, ka būsim atklāti. Nu kādēļ man stāstīt, ja ir šāda reakcija? Viens no mūsu šķiršanās iemesliem – reiz smējāmies, ka varētu kādreiz būt kopā ar citu pāri. Kad reāli uzaicināju, sākās problēmas.

Varēji arī klusēt...

Protams, bet es tā nespēju. Es gribu dzīvot harmonijā ar sevi un saviem uzskatiem. Manai tagadējai draudzenei arī tas ir jāzina. Jo kurš vēlāk būs ieguvējs?

Kā tava sieva jutās, kad gāji tikties ar draudzenēm?

Nē, es gāju spēlēt tenisu, skvošu. Ar vienu meiteni iepazinos orientēšanās sacensībās, skrienu, redzu – baigi foršais dupsis. Mēs esam labi sapazinušies, foršs zaķis. Bet es neesmu šobrīd tik lielā badā, lai man būtu jāpārguļ, kaut gan esmu pārliecināts, ka ar jebkuru sievieti var pārgulēt, ja to izvirza par mērķi. Bet vai vajag?

Sieva atļaujas kritizēt, ne vienmēr apbrīno. Varbūt draudzenes rada tev pašapziņu?

Atceros, tas bija pirms pieciem gadiem, sēdēju un pļāpāju ar divām meitenēm, no kurām viena bija mana draudzene, un viņas abas, manī klausoties, teica – kā tavai sievai ir paveicies! Ak, ja man būtu tāds vīrs... Kur vēl tādi dārgakmeņi mētājas? Protams, tas rada pašapziņu.

Bet varbūt gribi, lai tevi pažēlo?

Starp citu, man zemapziņā laikam vienmēr ir paticis, ka kāds mani pažēlo, kā tu saki. Man pašam šķiet, ka tā nav, bet saprotu – tā tas varētu būt.

Vienā sievietē nevar apvienot visu?

Protams, var – ideālā sievietē! Tikai vai tāda ir?

Kāpēc viena no tavām draudzenēm tomēr ir kļuvusi par tavu tagadējo draudzeni?

Laikam esmu viņu izvēlējies, lai gan zinām, ka sievietes izvēlas vīriešus. Man joprojām ir tā, ka divas dienas par maz, trīs dienas par daudz. Ilgi nevaru būt kopā. Esmu iekārtojies egoistiski forši: man ir pašam savs dzīvoklītis, un, kad gribu būt ar viņu, esam kopā. Kad negribu, viņa brauc mājās. Šībrīža situācijā viņai tas ir pieņemami.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu