Biezs ledus nav šķērslis maluzvejniekiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.liepajniekiem.lv

Ir aktivizējušies maluzvejnieki. Tā secina Liepājas Iekšējo ūdeņu kontroles sektora vadītājs Ģirts Liepiņš. Kur vien ir kāda upe, ezers vai dīķis, tur āliņģos atrasti iemērkti zivju ķeramrīki. Kalšu ezerā vien izceltas 56 ūdas.

"Visiecienītākās maluzvejniekiem esot ūdas, ar kurām tie cenšas sagūstīt plēsīgās zivis," viņš paskaidroja. Sastapt likumpārkāpējus vaigu vaigā reida rīkotājiem īsi pirms Jaungada izdevies Prūšu ūdenskrātuvē Paplakas apkārtnē. Tie bijuši trīs mūsu kaimiņvalsts pārstāvji, kas ieradušies no Skodas. Atsavinātas 18 ūdas un notvertais mazizmēra līdacēns. Visu atbildību uzņēmies vecākais. Par makšķerēšanas noteikumu neievērošanu sastādīts protokols. Tomēr sektora vadītājs šaubās, vai naudu vispār izdosies iekasēt. Pieredze esot bēdīga – aptuveni viena ceturtā daļa vainīgo izvairoties no maksāšanas un tos iespaidot nekādi neesot iespējams.

Janvāra sākumā ļoti rezultatīva bijusi pārbaude Papes ezerā. Tur aizturēti trīs noteikumu pārkāpēji, kuriem izrakstītas soda kvītis. Pavisam todien zivju inspektori Papē atraduši un konfiscējuši 61 ūdu un vienu makšķeri. Sektora vadītājs pastāstīja, ka uz Papes ezeru braukuši arī 15. janvārī, un tad Kalnišķu galā "kā circenis karstos pelnos iekritis" vietējais iedzīvotājs Laimonis, kurš pēc loma bija devies bez makšķernieka kartes, bet lietojis četras ūdas. Viņam nācies šķirties no 20 latiem. Arī Kasparu Saldus pusē šomēnes piemeklējis līdzīgs liktenis, bet uz Durbes ezera ledus nogrēkojušies Indriķis un Aļģimants, kurus bija pamanījuši un par pārkāpumu sodījuši Valsts policijas darbinieki. Savukārt saldenieks Raitis, kam papīri bijuši kārtībā, aizturēts Blīdenes dzirnavu ezerā par mazizmēra līdaciņas atstāšanu lomā, un jaunajam cilvēkam nāksies segt dabai nodarīto pārestību.

Ģ. Liepiņš aicina visus interesentus iepazīties ar jaunajiem makšķerēšanas noteikumiem, kas stājušies spēkā ar 1. janvāri. Viņš uzsvēra, ka maluzvejnieki esot viltīgi, tāpēc daudzus no tiem sastapt pie āliņģos iegremdētajiem rīkiem neizdodas un inspektoriem nākas apmierināties ar atsavinātajām ūdām, kuru skaits jau sniedzoties simtos. Runājot par stintu tīkotājiem, inspektori atzina, ka pagaidām salaku makšķernieki cenšoties darboties atbilstoši likumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu