Jelgavā viesosies ASV vēstniece

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv

Nākamceturtdien, 4.februārī, iepazīšanās vizītē Jelgavā viesosies ASV vēstniece Džūdita Gārbere, «Ziņas» uzzināja ASV vēstniecībā.

Dž.Gārberei plānota tikšanās ar Jelgavas mēru Andri Rāviņu, viņa viesosies arī 4.vidusskolā un «NP Properties» biznesa parkā. Turklāt iecerēts, ka vēstniece dosies uz Latvijas Lauksaimniecības universitāti, kur teiks nelielu uzrunu un tiksies ar studentiem.

Dž.Gārbere ASV vēstnieces pienākumus Latvijā pilda kopš 2009.gada augusta. Saskaņā ar vēstniecības informāciju, pirms nominācijas šim amatam Dž.Gārbere strādāja ASV Valsts departamentā par Valsts sekretāra palīga vietnieci Eiropas un Eirāzijas lietās un atbildēja par Ziemeļvalstīm, Baltijas valstīm un Centrāleiropas valstīm. Strādājot šajā amatā, viņa divas reizes ir apmeklējusi Latviju – 2007. un 2008. gadā.

Iepriekšējie diplomātes amati ir bijuši Ekonomikas atašejs Madridē (Spānija), Ekonomikas atašeja vietniece Telavivā (Izraēla), Ekonomikas atašejs Prāgā (Čehijas Republika), Ekonomikas atašejs Mehiko (Meksika) un Vicekonsule Seviļā (Spānija). Savukārt Valsts departamentā Vašingtonā viņa ir strādājusi par Eiropas un Āzijas biroja Ziemeļu un Centrālās Eiropas lietu direktori, Ekonomikas un biznesa biroja Ārzemju finanšu attīstības direktori un Valsts departamenta Izpildsekretariāta darbinieci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu