ES ārlietu ministri vienojas par policijas spēku nosūtīšanu uz Haiti (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri tikšanās laikā Briselē pirmdien vienojās par vairāk nekā 300 policistu lielu spēku nosūtīšanu uz zemestrīces izpostīto Haiti, informēja ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrina Eštone.

Francijas Eiropas lietu ministrs Pjērs Lelušs pavēstīja, ka misijā varētu tikt iesaistīti līdz pat 350 likumsargu. Parīze uz nelaimē nokļuvušo valsti solījusi nosūtīt 140 policistu, savukārt Roma paudusi gatavību iesaistīt aptuveni 100 likumsargu.

Tāpat gaidāms, ka savus spēkus nosūtīs pašreizējā bloka prezidētājvalsts Spānija, kā arī Nīderlande, Portugāle un Rumānija.

"Kopā mēs pārstāvēsim ES, nodrošinot drošību un galvenokārt ārkārtas palīdzības piegādi, kas haitiešiem ir nepieciešama," pirms sanāksmes uzsvēra Spānijas ārlietu ministrs Migels Anhels Moratinoss.

Lēmums pieņemts, neraugoties uz Lielbritānijas iepriekš pausto skeptisko attieksmi par šādas rīcības efektivitāti, savu nostāju pamatojot ar faktu, ka Haiti jau izvietoti 10 000 ASV militārpersonu.

Kā jau ziņots, 12.janvāra septiņas balles stiprā zemestrīce Haiti prasījusi vairāk nekā 150 000 cilvēku dzīvības.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu