Interese par Latviju no potenciālajiem investoriem palikusi nemainīga (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) apkalpoto informācijas pieprasījumu skaits potenciālajiem investīciju projektiem 2008.gadā un 2009.gadā ir līdzvērtīgs, pēc kā var spriest, ka kopējā interese no potenciālajiem investoriem par Latviju ir palikusi nemainīga.

Kopējais investīciju projektu skaits (pērn un iepriekšējos gados sāktie projekti), ar kuriem strādā LIAA, 2009.gadā ir pieaudzis par aptuveni 23%, savukārt par aptuveni 16% pieaudzis no jauna uzsākto projektu skaits, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vineta Vilistere-Lāce.

LIAA no jauna uzsākto projektu skaita pieaugumu skaidro ar salīdzinoši lielo investoru aktivitāti 2009.gada otrajā pusē, sajūtot globālās ekonomiskās situācijas stabilizēšanos un atsevišķu tirgu atdzīvošanos.

"Reitingu aģentūru pēdējie vērtējumi nav tādi, kā mēs tos gribētu redzēt, bet tas galīgi nav izšķiroši," norāda Vilistere-Lāce.

"Ja investoriem būtu izšķiroši reitingu aģentūru vērtējumi, tad, piemēram, investīciju projektu pieprasījumu plūsmas LIAA nebūtu vispār," stāsta LIAA pārstāve, skaidrojot, ka tendences ir tieši pretējas, īpaši kopš 2009.gada augusta.

Investoru intereses saglabāšanās un pat pieprasījumu plūsmas palielināšanās pērnā gada otrajā pusē LIAA skatījumā liecina par to, ka ārvalstu investori vairāk skatās uz ilgtermiņa perspektīvām.

Kā ziņots, intervijā "Nozare.lv" LIAA direktors Andris Ozols pauda, ka investorus Latvijas nodokļu apmērs neinteresē, bet viņus interesē kopējās izmaksas, stabilitāte un prognozējamība.

Saskaņā ar viņa teikto metālapstrādē un rūpniecībā kopumā Latvija spēj ļoti veiksmīgi konkurēt, jo mums ir atbilstošas kvalifikācijas speciālisti, kā arī ir izveidojusies veiksmīga sinerģija starp jau esošajiem Latvijas uzņēmumiem.

Statistika par 2009.gada pirmajiem deviņiem mēnešiem liecina, ka ik mēnesi LIAA saņem 15 jaunus investīciju pieprasījumus. Vairākkārtējas tikšanās, kur jau padziļināti tiek strādāts pie projektiem, bija notikušas ar 24 potenciālajiem investoriem, bet uz Latviju pērn noorganizētas 75 potenciālās ārvalstu investoru vizītes.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu