Pie Vecmīlgrāvja tilta notiks 1991.gada barikāžu atceres pasākumi (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien plkst.16 Rīgā, pie Vecmīlgrāvja tilta, notiks 1991.gada barikāžu atcerei veltīts pasākums, informēja 1991.gada barikāžu muzeja direktors Renārs Zaļais.

Tieši pirms 19 gadiem pie Vecmīlgrāvja tilta no OMON lodes krita pirmais barikāžu upuris - Satiksmes ministrijas šoferis Roberts Mūrnieks. Viņa piemiņai arī veltīts šodienas pasākums.

Kā ziņots, barikāžu atceres pasākumi Rīgā sākās 13.janvārī, bet tie turpināsies līdz 21.janvārim.

Otrdien, 19.janvārī, Mūrniekam veltīts atceres brīdis notiks arī Mārupes kapos pie pieminekļa brīvības cīnītājiem, bet 20.janvārī iecerēts atceres pasākums Stopiņu novadā pie barikāžu dalībniekiem veltītā piemiņas akmens.

Ceturtdien, 21.janvārī, plānoti Baibas Bicēnas grāmatas "Barikāžu laiks. Apvērsums" atvēršanas svētki.

Barikāžu atceres kulminācijas pasākumi Rīgā notiks trešdien, 20.janvārī, kad plkst.9 būs svētbrīdis Doma baznīcā, kuram sekos Valsts prezidenta Valda Zatlera 1991.gada barikāžu muzeja apmeklējums un tikšanās ar jaunsargiem.

No plkst.10 līdz vakaram šai dienā piemiņas ugunskurs degs Doma laukumā, kur tiksies barikāžu dalībnieki.

20.janvārī plānota arī ziedu nolikšana II Meža kapos un pie Brīvības pieminekļa, kā arī pie kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā.

Tāpat 20.janvārī no plkst.11 līdz 19 apmeklētājiem būs atvērta 1991.gada barikāžu muzeja ceļojošā izstāde muzeobusā Doma laukumā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu