Premjers: Bērnu slimnīcas jaunais līgums ir skandalozs fakts (139)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bērnu klīniskās universitātes slimnīca.
Bērnu klīniskās universitātes slimnīca. Foto: LETA

Bērnu slimnīcas līguma slēgšana ar korupcijas skandālā iesaistītu firmu vērtējama kā skandalozs fakts, un to nevar uzskatīt par normālu situāciju. Premjers Valdis Dombrovskis šorīt Latvijas radio uzsvēra, ka aicinās Veselības ministriju konkursa rezultātus pārskatīt.

(raksta pēdējās rindkopās pievienots Iepirkumu uzraudzības biroja komentārs)

"Manuprāt, tas tiešām ir skandalozs fakts," izskanējušo informāciju komentēja premjers. Viņš uzskata, ka "Veselības ministrijai šī situācija ir jāizvērtē un šie konkursa rezultāti ir jāpārskata".

"Tā tiešām nav normāla situācija, ka Bērnu slimnīcā, kur jau tāpat diemžēl ir bijuši korupcijas skandāli, šajos skandālos iesaistītās firmas turpina uzvarēt konkursos."

"Protams, es ar veselības ministri šo jautājumu pārrunāšu, jo manuprāt tā ir pietiekoši būtiska situācija, jo it īpaši uz Bērnu slimnīcu, kas ir ļoti būtiski. Mēs zinām, ka sabiedrība vāc ziedojumus Bērnu slimnīcai. Tad ir vēl jo nepatīkamāk uzzināt, ka šī nauda pazūd kaut kādās koruptīvās shēmās," Dombrovskis teica.

Portāls TVNET jau ziņoja, ka Bērnu klīniskā universitātes slimnīca vakar nolēma līgumu par slimnīcas telpu rekonstrukciju slēgt ar slimnīcas korupcijas skandālā minēto firmu "Pamats". Darbu līgumcena ir aptuveni 583 tūkstoši latu.

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītājs Andrejs Tiknuss portālam TVNET sacīja - ja Veselības ministrija lūgs biroju izvērtēt notikušā konkursa likumību, IUB to arī darīs. Birojs konkursa norisi un rezultātus varētu izvērtēt aptuveni divās nedēļās un janvāra beigās atbildēt ministrijai.

Pagaidām neviens pretendents nav apstrīdējis konkursa rezultātus, sacīja Tiknuss.

Komentāri (139)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu