Neizslēdz iespējamās provokācijas 13. janvārī (144)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Sabiedrība citai politikai" (SCP), kura pirms gada aicināja Latvijas iedzīvotājus uz tautas sapulci, kas vēlāk pārauga plašos nemieros, neplāno šogad rīkot nekādus pasākumus, informēja SCP priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

Papildināts ar Drošības policijas komentāru

13.janvārī biedrība "Antiglobālisti" varēs savu mītiņu rīkot pie jaunās "Parex" ēkas Citadeles ielā. Par to vienojusies Rīgas domes Piketu, sapulču un gājienu pieteikumu izskatīšanas komisija ar pasākuma rīkotājiem, pastāstīja Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Politiķis uzsvēra, ka pagājušogad ekpremjera Ivara Godmaņa valdība baudīja zemu sabiedrības uzticību un tādēļ sapulces mērķis bija aicināt apvienoties cilvēkus un paust savu viedokli, bet šogad svarīgākais ir bezdarba jautājums.

Štokenbergs atzina, ka sapulci pirms gada rīkot bija vērts, jo tajā apvienojās gan zemnieki, kuri vēlāk panāca zemkopības ministra Mārtiņa Rozes demisiju, gan citi aktīvi ļaudis, un beigās no amata atkāpās arī premjers Ivars Godmanis. Kā panākumu Štokenbergs atzina arī Valsts prezidenta Valda Zatlera prasību nostiprināt Satversmē tiesības vēlētājiem atlaists Saeimu, kas arī tika īstenots.

Komentāri (144)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu