“adidas” pievienojas cīņai pret plastmasas piesārņojumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: adidas

Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotājs "adidas" paziņojis par pievienošanos cīņai ar plastmasas nonākšanu apkārtējā vidē – uzņēmums apņēmies līdz 2024.gadam pilnībā pāriet tikai uz pārstrādātas plastmasas izmantošanu savu produktu izgatavošanā, vēsta “CNN Money”.

“adidas” apņemšanās atteikties no pirmreizējas un nepārstrādātas plastmasas izmantošanas ietver arī poliesteru, kas plaši tiek izmantots sporta apģērbu izgatavošanā.

Tāpat uzņēmums paziņojis, ka nepārstrādāta plastmasa vairs netiks izmantota arī “adidas” birojos, veikalos un loģistikas centros. Šis solis ļaušot uzņēmumam jau sākot ar šo gadu samazināt plastmasas patēriņu par aptuveni 40 tonnām gadā.

“adidas” pārstāvji jau informējuši, ka nākamā gada pavasara un vasaras apģērbu kolekcijā ražošanā otrreizējai izmantotā pārstrādātā poliestera īpatsvars veidos 41%.

Tāpat uzņēmums prognozē, ka šogad būtiski varētu pieaugt “adidas” ražoto apavu “Parley” pārdošanas apjoms.

“Parley” apavu izgatavošanā tiek izmantoti plastmasas atkritumi, kas tiek pārstrādāti, tādējādi nepieļaujot to nonākšanu pasaules okeānos.

2017.gadā uzņēmums pārdeva aptuveni miljoni “Parley” apavu pāru. “adidas” prognozē, ka šogad “Parley” pārdošanas apjoms varētu pieaugt līdz pieciem miljoniem pāru.

Plastmasas patēriņš pasaulē pēdējo 50 gadu laikā ir palielinājies 20 reizes.

Sagaidāms, ka nākamo 20 gadu laikā tas dubultosies.

Tikai 14% no pasaulē izlietotās plastmasas tiek pārstrādāti otrreizējai izmantošanai.

Salīdzinājumam, pārstrādāti tiek 58% pasaulē izlietotā papīra, kā arī teju 90% tērauda un dzelzs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu