Līdz jūlijam VID iesniegtas 806 000 iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Gada ienākumu deklarācijas kopš marta līdz jūlija sākumam Valsts ieņēmumu dienestā (VID) bija iesnieguši 806 000 iedzīvotāji, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja VID vadītāja pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā.

VID par pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli jau esot atmaksājis 115 miljonus eiro, kas esot par 36 miljoniem eiro vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Pelēkā iedzīvotāju aktivitāti gada ienākumu deklarāciju iesniegšanā novērtēja kā "gana lielu".

Pelēkā arī slavēja VID paveikto deklarēšanas sistēmas vienkāršošanā, tostarp, šogad iedzīvotājiem bija pieejama mobilā lietotne, ar kuru jau gada laikā dažādus attaisnoto izdevumu čekus var nofotografēt un iesniegt pirms deklarācijas iesniegšanas.

VID vadītāja pienākumu izpildītāja arī atgādināja, ka 2020.gadā VID būšot izdarījis mājas darbu jaunas sistēmas ieviešanā, kas iedzīvotājiem un uzņēmējiem maksimāli vienkāršošot deklarācijas datu sagatavošanu. Tomēr, lai varētu pilnībā automatizēt deklarācijas datu sagatavošanu, sava daļa būšot jāizdara arī pakalpojumu sniedzējiem, tostarp, saistībā ar datiem par ārstniecības pakalpojumiem un interešu izglītību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu