Gultas kompanjons – atraktīvi iekārtots naktsgaldiņš

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Burst

Naktsgaldiņš ir ne tikai virsma, uz kuras uzlikt ūdensglāzi un modinātāju, – šī nelielā mēbele kalpo gan kā dekors, gan arī pilda vairākas funkcijas. Uz naktsgaldiņa var sakārtot visas nepieciešamās lietas, lai sagatavotos saldākam miegam, bet no rīta – lai labāk spētu pamosties.

Sakārto brīvo vietu

Atsvaidzini galdiņa virsmu ar jaunu krāsas vai lakas kārtu. Dekoratīvākam izskatam vari galda virsmu nolīmēt ar līmpapīru, bet apakšējo daļu, kājas, atvilktni vai plauktu nokrāsot ar kādu interesantu aerosola krāsu, piemēram, sarkanu vai pat zelta. Ja virsma ir bojāta, uz tās var uzlikt kādu dekoratīvu paplāti, kurā salikt dažādus sīkumus.

 

A post shared by De La Espada (@delaespada) on

Piešķir naktsgaldiņam dizainu

Izvēlies naktsgaldiņa krāsu un stilu, kas iederēsies kopējā telpas dizainā. Piemēram, skandināvu tipa guļamistabā iederēsies nekrāsots koka galdiņš, bet modernai telpai piestāvēs ekstravagants galdiņš ar krāsotu virsmu un metāla kājām.

 

A post shared by __immi__ (@__immi__tokyo) on

Sāc ar lielāko

Kad ir izvēlēts vai atjaunots naktsgaldiņš, iekārto to ar praktiskiem un dekoratīviem priekšmetiem, sākot ar lielāko un pakāpeniski ejot uz mazāko, piemēram, sākumā uzliec lampu, tad modinātāju, un tikai tad seko sīkumi.

Atceries “trīs mantu” likumu

Lai galdiņa iekārtojums būtu saskanīgs, izvēlies kādu krāsu, formu vai dizainu un trīs mantas, kas iederas šajā kategorijā, piemēram, ja vēlies izmantot baltu krāsu, uz galdiņa liec baltu svečturi, lampu ar baltu statīvu un rotaslietu trauciņu baltā krāsā. Šie trīs sīkumi izcelsies un vizuāli naktsgaldiņa dizainam pieskaņos pārējās mantas.

Paslēp nevajadzīgo

Tā vietā, lai izmētātu dekoratīvos spilvenus, kad ej gulēt, sakārto tos zem naktsgaldiņa kājām. Ja naktsgaldiņam ir atvilktnes, tad atceries šo kā mantru: “Tīrs galds - tīrs prāts.” Aizvāc visus sīkumus, kas dažkārt mēdz mētāties uz galdiņa – roku krēmu, kontaktlēcu trauciņu vai lūpu balzamu. Starp citu – naktsgaldiņa aizmugurējā daļā vai kādā no sāniem var ieskrūvēt āķīšus, kuros iekarināt telefona lādētājus. Tādējādi lādētāji vienmēr būs atrodami, taču liekie vadi nekritīs acīs.

 

A post shared by Becs White (@becs_white6) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu