Ieskaties Elvisa Preslija izsmalcinātajā villā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Leģendārais mūziķis Elviss Preslijs pavisam noteikti ir aizvadījis krāšņu dzīvi, un  tikpat koša un enerģiska ir arī villa, kurā mitinājies rokenrola karalis. Nu nekustamo īpašumu tirgū ir nonācis slavenais mājoklis, kur savulaik Elviss rīkoja trakās ballītes kopā ar Bītliem un kur pēcāk dzīvoja Holivudas zelta laikmeta aktrise Ža Ža Gabora.

Elvisa Preslija smalkā villa atrodas Beleirā, vienā no Losandželosas dārgākajiem un arī gleznainākajiem rajoniem. Reiz Elviss šeit rīkoja trakas rokenrola ballītes ar Bītliem un citām tā laika slavenībām. Tomēr Bītli nav vienīgie slavenie viesi, kas ciemojušies dzeltajā villā. Kad māja piederēja aktrisei Ža Ža Gaborai, te viesojās pat karaliene Elizabete II, kādreizējais ASV prezidents Ronalds Reigans, aktrise Elizabete Teilore un mūziķis Frenks Sinatra. Nu šo slavenību māju var iegādāties teju par 24 miljoniem dolāru.

Sākotnēji ēka tika celta pēc amerikāņu biznesmeņa Hovarda Hjūza pasūtījuma 1955. gadā, bet jau 1960. gados tā nonāca Elvisa īpašumā. Diemžēl 60. gadu beigās Elvisa sieva Priscilla pierunāja vīru pārdot māju un iegādāties mājokli citur – tolaik Presliju ģimene nespēja ne atkauties no faniem, kas regulāri ielenca mājokļa vārtus. 1974. gadā mājokli iegādājās Ža Ža Gabora ar savu sesto no deviņiem vīriem, Džeku Raienu, kungu, kas radīja Bārbijleļļu un Hot Wheels mašīnīšu pirmo dizainu. Šeit Ža Ža nodzīvoja līdz savai pēdējai dienai. Aktrise ir pat teikusi: “Esmu lieliska mājsaimniece. Katru reizi, kad pametu vīru, es sev paturu šo māju.” Šajā mājā Gabora paspēja izmitināt vēl trīs citus vīrus un nosvinēja sudrabkāzas 94 gadu vecumā.

Aktrise Ža Ža Gabora
Aktrise Ža Ža Gabora Foto: scanpix

Teju 600 kvadrātmetru lielajā mājā ir 28 istabas, ieskaitot šefpavāra virtuvi, sulaiņa telpu, foajē, ofisu, atvērta tipa ēdamistabu un viesistabu, ģimenes telpu, atpūtas telpu ar bāru, mājas kinozāli, treniņu zāli, pirti pirmajā stāvā. Uz otro ved milzīgas centrālas spirālveida kāpnes, un tajā atrodas galvenā guļamistaba, atpūtas telpa, terase, atsevišķas vīriešu un sieviešu vannasistabas un garderobes, četras guļamistabas un spēļu zāle. Tāpat 1955. gada rezidencē ir iebūvēts visai iespaidīgs baseins, terase un vairākas garāžas. Arī kāpnes gan iekštelpās, gan no pagalma puses, nav atstātas bez ekstravaganta dekora – tās ir klātas ar sarkanu paklāju. Kopumā ēkā ir septiņas guļamistabas un 10 vannasistabas.

Jāteic, ka esošais mājokļa dizains ir pašas Gaboras radīts – aktrisi iedvesmoja Versaļas pils iekārtojums karaļa Luija XV laikā, tāpēc daudzas detaļas mājoklī izstaro īstu romantisma garu.

Preslija un Gaboras savrupmāja ir manāma arī vairāku filmu ainās, piemēram, filmā “Aiz svečturiem”, kur galvenās lomas spēlē Maikls Duglass un Mets Deimons, un filmā “Argo” ar Benu Afleku galvenajā lomā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu