Kalifornijā par milzu ugunsgrēka sākšanu aiztur ļaunprātīgo dedzinātāju

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV policija aizturējusi pusmūža vīrieti, kas apsūdzēts par liela ugunsgrēka sākšanu Dienvidkalifornijā. Tā dēvētais Holijas ugunsgrēks plosās vairāk nekā 4000 hektāru lielā teritorijā netālu no dzīvojamajām mājām, un tā dēļ evakuēties nācās 20 000 vietējo iedzīvotāju, vēsta raidorganizācija CNN.

Aizdomās turētais ir 51 gadu vecais Forests Gordons Klārks. Pirms divām nedēļām viņš brīvprātīgo ugunsdzēsēju departamenta vadītājam Maikam Miliganam nosūtīja īsziņu, kurā bija teikts "šī vieta degs".

Ugunsgrēkā Holijdžimas kanjonā deg apmēram 4000 hektāru liela platība. Sapostītas vai pilnībā nodegušas vismaz 14 ēkas, vēsta raidorganizācija "USA Today". Pašlaik ugunsgrēks savaldīts tikai par 5%.

Klārks ir aizturēts, un viņam noteikta drošības nauda viena miljona dolāru apmērā. Viņam uzrādīta apsūdzība ļaunprātīgu dedzināšanu, kā arī krimināla rakstura draudu izteikšanu un pretošanos policijai. Maksimālais sods, ko Klārks varētu saņemt, ir mūža ieslodzījums.

Miligans ir pazīstams ar Klārku un jau iepriekš brīdinājis, ka vīrietis rada draudus apkārtējo cilvēku drošībai. Miligans intervijā CNN stāsta, ka pirms divām nedēļām Klārks esot ieradies pie viņa, lai atdotu mantas, ko bija "aizņēmies" no ugunsdzēsēju iecirkņa. 

"Sākumā viņš uzvedās kā džentlmenis, bet pēc tam sāka uz mani lamāties. Ejot prom, viņš citēja Bībeli. Pēc tam atnāca atpakaļ, lai pateiktu, ka esmu riebeklis un visi viņam vēl ļaunu," stāsta Miligans.

Nākamajā dienā brīvprātīgo ugunsdzēsēju vadītājs saņēma dīvainu īsziņu no nepazīstama numura. "911, zvani šerifam," tajā bija teikts. Miligans atzvanīja un dzirdēja Klārka balsi. Pēc tam viņš no Klārka saņēma ar lamuvārdiem pilnu īsziņu, kuras noslēgumā ir brīdinājums: "Šī vieta degs, tieši kā tu plānoji."

"Es nesapratu, ko viņš ar to gribēja teikt," teica Miligans.

Kalifornijas štat ugunsdzēsēji pašlaik cīnās ar 15 lieliem savvaļas ugunsgrēkiem. Šonedēļ divi ugunsgrēki savienojās vienā, izveidojot lielāko ugunsgrēku štata vēsturē. Tā dēvētais Mendosino kompleksais ugunsgrēks štata ziemeļos izpleties 1149 kvadrātkilometru lielā teritorijā, pavēstīja pavalsts ugunsdzēsības dienests "CalFire".\

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu