Sīrija apgalvo, ka tās pretgaisa aizsardzības spēki iznīcinājuši "ienaidnieka mērķi"

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @QalaatAlMudiq

Sīrijas pretgaisa aizsardzības spēku sistēmas sestdien neilgi pēc pusnakts Damaskas provincē Deir al Ašaeras rajonā netālu no robežas ar Libānu iznīcinājušas ienaidnieka mērķi, kas bija pārkāpis Sīrijas gaisa telpu, vēsta Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Kā norāda aģentūra, pēdējo nedēļu laikā "atvairīti ienaidnieka Izraēlas uzbrukumi Sīrijas militārajām pozīcijām neveiksmīgajos centienos celt Sīrijas armijas Sīrijas dienvidos sakauto teroristu kaujas garu".

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) apstiprināja, ka pretgaisa aizsardzības spēki izšāvuši raķetes, tomēr norādīja, ka nav zināms, kas ir bijis to mērķis.

Izraēla pēdējo gadu laikā Sīrijā veikusi vairākus triecienus, kas bijuši vērsti pret valdības spēkiem, Libānas šiītu kustības "Hizbollah" un Irānas mērķiem.

Pagājušajā nedēļā SANA ziņoja, ka pretgaisa aizsardzības spēki atvairījuši "ienaidnieka uzbrukumu". Arī tad SOHR, kas paļaujas uz Sīrijas avotu liecībām, nevarēja apstiprināt, kas par to ir atbildīgs.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu