Tramps paraksta likumu par aizsardzības izdevumiem $717 miljardu apmērā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien parakstīja likumu par aizsardzības izdevumiem 716 miljardu dolāru (629 miljardu eiro) apmērā, lai modernizētu Savienoto Valstu bruņotos spēkus un uzlabotu to kaujas gatavību.

Likuma parakstīšanas ceremonija notika ASV armijas bāzē Fortdramā, apmēram 400 kilometru uz ziemeļrietumiem no Ņujorkas.

Tramps ceremonijā paziņoja, ka likums paredz "visnozīmīgākās investīcijas mūsu bruņotajos spēkos (..) mūsdienu vēsturē".

Izmantojot šajā likumā paredzēto finansējumu, ASV bruņoto spēku novecojošie tanki, lidmašīnas un kuģi tiks aizstāti "ar visattīstāko un letālāko tehnoloģiju, kāda jebkad ir izstrādāta", sacīja ASV prezidents.

"Un cerams, ka mēs būsim tik stipri, ka mums tā nekad nebūs jāizmanto, bet, ja mēs to kādreiz izmantosim, nevienam nebūs nekādu iespēju [paglābties]," piebilda Tramps.

Likums paredz, ka Savienoto Valstu bruņotie spēki saņems 77 jaunas iznīcinātājlidmašīnas "F-35", jaunu lidmašīnu bāzes kuģi un citus karakuģus, kā arī tiks modernizēti ASV kodolspēki.

Plānots, ka amerikāņu militārpersonu atalgojums tiks paaugstināts par 2,6%, bet bruņoto spēku personālsastāvs palielināts par 15 600 cilvēkiem.

Likums arī atvēl 850 miljonus dolāru Irākas armijas apmācībai un apbruņošanai, kā arī 250 miljonus dolāru palīdzībai drošības jomā Ukrainā.

Vēl likums aizliedz piegādāt Turcijai iznīcinātājus "F-35", līdz Pentagons būs iesniedzis secinājumus par to, kādas sekas būs Ankaras lēmumam iegādāties no Krievijas zenītraķešu kompleksus "S-400".

Visi šie izdevumi paredzēti nākamajā finanšu gadā, kas sāksies 1.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu