Zviedrijas tiesa atzīst musulmanietes tiesības nespiest roku vīrietim (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/SCANPIX.

​3822 eiro - tik lielu kompensāciju saņems kāda Zviedrijas musulmaniete, kuras darba intervija tika pārtraukta pēc tam, kad sieviete atteicās paspiest intervētāja roku, vēstī britu sabiedriskā raidorganizācija BBC.

Faraha Alhajeha (Farah Alhajeh), 24 gadus veca Zviedrijas musulmaniete, pieteicās darbam par tulku kādā Zviedrijas uzņēmumā, un pēc pieteikuma izskatīšanas tika aicināta uz darba interviju.

Taču intervija beidzās nesākusies, jo sieviete atteicās sarokoties ar intervētāju, tā vietā sveicienam uzliekot roku uz sirds.

Šāda rīcība potenciālajam darba devējam galīgi nebijusi pa prātam, un uzņēmums atteicies tālāk izskatīt Alhajehas kandidatūru piedāvātajam amatam. 

Pēc šī incidenta sieviete vērsās ar prasību tiesā, norādot, ka tikusi diskriminēta savas reliģiskās piederības dēļ.

Tiesa šodien lēma sievietei par labu, un Alhajeha saņems teju 4000 eiro lielu kompensāciju no uzņēmuma, kas gan ir uz pusi mazāka summa nekā tika norādīts prasībā. 

Alhajena intervijā raidorganizācijai BBC norādīja, ka ir apmierināta ar tiesas lēmumu un bilda, ka "ir svarīgi nekad nepadoties, pat tad, ja esi mazākumā". 

Kā skaidro BBC, daļa musulmaņu izvairās no fiziska kontakta ar pretējo dzimumu, ja vien tie nav tuvi ģimenes locekļi. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu