Itālijas iekšlietu ministrs draud nosūtīt 170 migrantus atpakaļ uz Lībiju (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni
Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni Foto: TASS/Scanpix

​Itālijas vicepremjers un iekšlietu ministrs Mateo Salvīni svētdien paziņojis, ka 177 migrantiem, kas jau vairākas dienas atrodas uz Itālijas krasta apsardzes kuģa "Diciotti", būs jādodas atpakaļ uz Lībiju, ja viņus nevēlēsies uzņemt citas Eiropas valstis.

"Vai nu Eiropa nolems konkrēti palīdzēt Itālijai, piemēram, sākt ar tiem aptuveni 180 imigrantiem kuģī "Diciotti", vai arī mēs būsim spiesti (..) nogādāt jūrā notvertos cilvēkus atpakaļ Lībijā," tviterī norādījis ministrs.

Maltas iekšlietu ministrs Mihaels Farrudža iepriekš izteicās, ka vienīgais risinājums ir kuģa uzņemšana Itālijai piederošajā Lampedūzas salā.

"Diciotti", kas 16.augustā uzņēma migrantus, atrodas jūrā pie Lampedūzas krastiem. Itālija lūdza Maltu viņus uzņemt, taču Malta atteicās, norādot, ka migrantu laivai nav draudējušas briesmas un paši migranti iepriekš noraidījuši Maltas palīdzību, izvēloties turpināt ceļu uz Itāliju.

Farudža svētdien tviterī apsūdzēja Itāliju, ka tā izglābusi migrantus Maltas ūdeņos "vienīgi tāpēc, lai neļautu viņiem iebraukt Itālijas ūdeņos".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu