Putins Austrijas ārlietu ministres kāzās izdancina līgavu; ministre izpelnās nosodījumu par ielūgumu (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Krievijas autokrāts Vladimirs Putins sestdien viesojās Austrijas ārlietu ministres Karīnas Knaislas kāzās, par kuru apmeklējumu Kremlis paziņoja jau pagājušonedēļ. Ministres ielūgumu kritizē opozīcija, sakot, ka tas vājinot Eiropas Savienības (ES) pozīcijas Maskavā, vēsta raidorganizācija CNN.

Putins kāzas apmeklēja pa ceļam uz Berlīni, kur tikās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Kāzās Štīrijas federālajā zemē, Austrijas dienvidaustrumos, Putins ieradās ar ziedu pušķi un kazaku kori, kas izklaidēja jauno pāri - 53 gadus veco Knaislu un 54 gadus veco uzņēmēju Volfgangu Meilingeru, norāda Krievijas aģentūra TASS.

VIDEO:

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Putins pārim uzdāvinājis arī gleznu un patvāri. Putins esot teicis runu vācu valodā un uzsaucis tostu par jauno pāri, ziņo raidorganizācija BBC.

Foto: Scanpix

Putins kāzās tika nofotografēts dejojam ar tautastērpā ģērbto Austrijas ārlietu ministri.

"Tas bija jauks brauciens," Putins teica pirms tikšanās ar Merkeli. "Tā bija privāta vizīte."

Austrijas opozīcijas politiķi asi kritizējuši to, ka Knaisla uz savām kāzām uzaicinājusi Putinu, jo tas esot pretrunā ar ES ārpolitikas nostādnēm. 2014.gadā pēc Krievijas pastrādātās Krimas okupācijas ES vērsa sankcijas pret Putina vadīto valsti. Šogad pēc bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanas ar nervu indi "Novičok" Anglijas pilsētā Solsberi, kurā Lielbritānija vaino Krieviju, no vairākām ES valstīm tika izraidīti Krievijas diplomāti. 

Austrija bija viena no retajām valstīm, kas Krievijas diplomātus neizraidīja. Sestdien kāzās tika nofotografēts arī Austrijas kanclers Sebastians Kurcs.

Foto: Scanpix

Kneislu ārlietu ministres amatam izraudzījās valdošajā koalīcijā esošā galēji labējā Brīvības partija (FPO). FPO ir vienošanās par sadarbību ar Putina partiju "Vienotā Krievija", ziņo aģentūra "Reuters". FPO līderis izteicis atbalstu Krievijai un iestājies par sankciju atcelšanu.

Kneisla nav nevienas partijas sastāvā. Nav ziņu, ka viņu saistītu sevišķi tuva draudzība ar Putinu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu