Igaunijā ar krāšņu sadziedāšanos svin valsts simtgadi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Igaunijā pirmdien, 20.augustā, svin valstiskās neatkarības atjaunošanu. Nedēļas nogalē Igaunijā notika dažādi pasākumi - piektdien Rakverē tika atklāts pirmais dzejas festivāls, bet svētdien Tallinā dziesmā vienojās desmitiem tūkstoši cilvēku, vēsta raidorganizācija ERR. Svētdien valstī oficiālā vizītē viesojās Zviedrijas kroņprincese Viktorija.

Tallinas Dziesmusvētku estrādē svētdien notika vērienīga sadziedāšanās. 

Programmas pirmajā daļā "Dziesmas spēks" dalībnieki dziedāja 100 minūtes no vietas, tādā veidā svinot valsts simtgadi. Tam sekoja koncerts, kurā uzstājās pazīstami igauņu un ārvalstu mākslinieki. 

Foto: Postimees

Kā raksta ERR, "virtuālajā korī" dziedātājiem Dziesmusvētku estrādē pievienojās 52 772 cilvēki no visas pasaules. 

"Tas, kas sākās Tallinas Dziesmusvētku estrādē, izpletās visā Igaunijā un visapkārt pasaulei. Tas nudien bija brīnišķīgi," sacīja Igaunijas simtgades pasākumu menedžeris Marguss Kasterpalu. "Interese par virtuālo kori, kas digitālā veidā saveda kopā cilvēkus, bija tik milzīga, ka mums nācās paildzināt reģistrācijas periodu."

Lielās dalībnieku intereses dēļ pieteikšanās svētdien tika pagarināta par trīs ar pusi stundām.

Foto: Postimees

Svētdien Igaunijā bija ieradusies Zviedrijas kroņprincese Viktorija un viņas dzīvesbiedrs princis Daniels. 

Dienas laikā viņi tikās ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu, Tallinas Kadriorgas parkā iestādīja Igaunijas valstiskuma simtgadei veltītu koku, apmeklēja Svētās Marijas kapelu Naisāres salā uz ziemeļrietumiem no Tallinas, kur līdz Otrajam pasaules karam dzīvoja zviedri, un tikās ar tagadējās Igaunijas zviedru kopienas pārstāvjiem.

Savukārt svētdienas vakarā Zviedrijas kroņprincese un viņas dzīvesbiedrs apmeklēja Igaunijas simtgadei veltītu koncertu Tallinas Dziesmusvētku estrādē.

Foto: Postimees

Simtgades svinības turpināsies līdz 25.augustam. 

Trešdien, 22.augustā, īpaši svētku nedēļas notikumi gaidāmi robežpilsētā Valgā - tur tiks atklāts un iesvētīts atjaunotais pilsētas galvenais laukums, notiks svētku uguņošana un nakts dievkalpojums.

Turpinoties svinībām, 25.augustā gar Peipusa ezera krastu 175 kilometru garā maršrutā gardēži tiks aicināti nobaudīt ēdienus un dzērienus no ekoloģiskiem produktiem un tirdziņos papildināt krājumus ziemai.

Simtgades nedēļu vainagos ikgadējā Senās uguns nakts, kas 25.augusta vakarā izgaismos Baltijas jūras piekrasti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu