Viesuļvētras dēļ Havaju salās izsludināts ārkārtas stāvoklis

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Havaju salu gubernators izsludinājis ārkārtas stāvokli, arhipelāgam tuvojoties piektās kategorijas viesuļvētrai "Leina". Augstākās kategorijas viesuļvētras vēju ātrums sasniedz 72 metrus sekundē, un tā Havaju salas skars trešdien un virs tām atradīsies vismaz līdz sestdienai.

Gubernators Deivids Aidže paziņojumu par ārkārtas stāvokli izplatīja otrdienas vakarā, norādot, ka attiecībā uz "Leinu" "nekad nav redzējis tik dramatiskas izmaiņas laika prognozēs".

Meteorologi bija iepriekš prognozējuši, ka "Leina", kas nedēļas sākumā bija sasniegusi trešās kategorijas viesuļvētras spēku, otrdienas vakarā sāks rimties.

Honolulu mērs Kērks Koldvels aicinājis iedzīvotājus sagatavot 14 dienu "viesuļvētru komplektus" un uzturēt saziņu ar draugiem un kaimiņiem.

Visā Havaju štatā no trešdienas līdz piektdienai izsludināts brīdinājums par plūdiem un no trešdienas līdz tālākam paziņojumam slēgtas visas skolas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu