Liene Stepena par vīra pāragro nāvi: visgrūtāk ir dzirdēt no mīļotā svētību tavam nākamajam vīrietim

Intervija
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

"Tajos brīžos, kad viņš gribēja runāt par nāvi  - kā tas būs un kā viņš gribētu, lai rit tālāk dzīve bez viņa, man bija jāspēj uzklausīt. Un tas ir šausmīgi grūti - dzirdēt no sava mīļotā, ka tad, kad viņš nomirs, notiks tas un tas..." horeogrāfe Liene Stepena atklāj savas izjūtas par vīra pāragro nāvi un atvadām raidījumā «Sieviete. Personīgi» (STV)

"Tas bija šoks, neviens nevarēja iedomāties, ka kaut kas tāds varētu tavā ģimenē notikt. Audzējs ir kaut kas briesmīgs. Tev ir divi varianti - izārstēties vai tas beidzas letāli.

Bet šādos bezizejas stāvokļos manī pamostas cīnītājs. Igoram bija otrādi, ja ikdienā viņš gāja ar pilnu jaudu, tad šajā situācijā viņš pilnīgi sabruka.

Un te bija mūsu līdzsvars," par audzēja atklāšanu un tā brīža izjūtām runā horeogrāfe Liene Stepena. 

Liene stāsta, ka mēģinājusi sniegt vīram cerību un abi ir cīnījušies visus šo piecus gadus. "Bija brīdis, kad likās, ka ir pavisam izzudusi slimība, bet tad tā atkal atgriezās..." atceras Liene. "Tad gan Igors uzņēma straujākus apgriezienus dzīvē, lai paspētu lietas, kuras nebija paspēts izdarīt.

Viņš dzīvoja ļoti ātri - centos skriet pakaļ. Es neupurēju viņam sevi pilnībā. Es darīju savas lietas, strādāju. Arī viņš negulēja mājās, gaidot pēdējo dienu..."

"Tajos brīžos, kad viņš gribēja runāt par nāvi  - kā tas būs un kā viņš gribētu, lai rit tālāk dzīve bez viņa, man bija jāspēj uzklausīt. Un tas ir šausmīgi grūti - dzirdēt no sava mīļotā, ka tad, kad viņš nomirs, notiks tas un tas..." intervijā runā Liene. 

Igors pēdējās savās stundās Lienei vēlējis laimīgu nākotni ar jaunu mīlestību: "Viņš deva man tādu kā atļauju vai svētību turpināt meklēt laimi. Bet tajos brīžos tu nevari domāt par dzīvi pēc tam, ja tev sēž priekšā dzīvs cilvēks, kuru tu bezgala stipri mīli un nevari iedomāties dzīvi bez viņa..."

Kā Liene pārcietusi šo laiku? "Bija brīži, kad apkārtējie tev saka: laikam tev tik ļoti sāp, ka to negribi izrādīt, ka tu maskējies un nespēj pat izraudāt to sāpi. Apkārt nesapratne bija liela par to, kā mums iet, bet laikam pašiem palīdz visvairāk tas, ka ikdiena paliek nemainīga - mājas, bērni, darbi," secina Liene Stepena. 

Kā dzīvot un mīlēt tālāk? Liene tic, ka cilvēki spēj mīlēt vairākas reizes dzīvē, un to arī viņai novēlam!

Neērti jautājumi un tiešas atbildes par sievietei svarīgo – Dainas Jāņkalnes sarunu raidījuma «Sieviete. Personīgi» jaunā sezona jau šovakar - trešdien -  plkst. 21:00 «STV Pirmā!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu