Merkele EK prezidenta krēslā vēlas vācieti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas kanclere Angela Merkele kā nākamo Eiropas Komisijas (EK) prezidentu vēlas redzēt vācieti, trešdien ziņo vietējie mediji.

Tas acīmredzami liecina, ka Berlīne atkāpusies no savas iepriekšējās prasības, lai vācietis būtu Eiropas Centrālās bankas (ECB) prezidents.

"Merkelei augstākā prioritāte vairs nav ECB, bet drīzāk [Eiropas] Komisija," raksts biznesa laikraksts "Handelsblatt".

Avīze piebilst, ka kanclere EK prezidenta amatu uzskata par politiski nozīmīgāku nekā ECB prezidenta amats.

Vācijas kandidāts uz ECB prezidenta amatu ir pašreizējais Bundesbankas vadītājs Jenss Veidemans, taču tiek uzskatīts, ka viņš kaitējis savām izredzēm ieņemt šo krēslu, bieži kritizējot ECB.

Viņš atklāti nopēlis pašreizējā ECB galvas Mario Dragi spējas, risinot Eiropas dienvidvalstu ekonomiskās krīzes, kas nācis par sliktu Vācijai.

2019.gadā atbrīvosies vairāki svarīgākie amati Eiropas Savienības (ES) vadībā, tostarp pašreizējā EK prezidenta Žana Kloda Junkera krēsls.

Baumas par viņa iespējamo pēcteci pēdējo nedēļu laikā pieņēmušās spēkā, un vairākkārt izskanējis pašreizējā "Breksita" sarunu delegācijas vadītāja Mišela Bernjē vārds.

"Handelsblatt" vēsta, ka Berlīne apsver vairāku amatpersonu iespējamo izvirzīšanu uz šo amatu, tostarp minēts ekonomikas ministra Pētera Almaiera un aizsardzības ministres Urzulas fon der Leienas vārds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu