Krievijas koncerns Kalašņikov izstrādājis elektrisku superauto uz IŽ Kombi bāzes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kalashnikov.media

Krievijas koncerns Kalašņikov, kas pamatā nodarbojas ar ieroču izstrādi, ir nolēmis izmēģināt spēkus elektroauto ražošanā, un tā ražotnē, par bāzi ņemot IŽ Kombi, tapis elektrisks superauto.

Kalašņikova koncerna mērķis ir nākotnē konkurēt ar Tesla Motors izstrādājumiem. Par to Krievijas aģentūrai RBK pastāstījusi kompānijas ārējās komunikācijas direktore Sofija Ivanova. 

"Mēs runājam par konkurēšanu tieši ar Tesla, jo šobrīd tas ir veiksmīgs projekts elektromobiļu jomā. Mēs plānojam būt vismaz ne sliktāki par viņiem," - tā Ivanova, kura gan nav varējusi nosaukt nevienu Kalašņikova elektromobiļa priekšrocību.

Iepriekš izstādē Armija 2018 Kalašņikov prezentēja elektrisku konceptauto CV-1, kas veidots uz automobiļa IŽ-21252 Kombi bāzes. 

Kompānijas paziņojumā bija minēts, ka šis prototips faktiski ir kā izmēģinājumu stends, kurā tiek testētas sarežģītās elektrosistēmas. "To darbību regulē mūsu pašu izstrādāts borta dators. Tā uzraudzībā ir baterija, invertors un elektromotors," teikts koncerna paziņojumā.

Automobilim uzstādīta 90 kWh baterija, kuras izmēri ir 50x50x100 cm un kura dod iespēju attīstīt līdz pat 1,2 megavatu jaudu. CV-1 gan ir krietni vājāks. Tā elektromotora nominālā jauda ir 220 kW (300 ZS), bet maksimālā - 500 kilovati (680 ZS). Ar vienu uzlādes reizi CV-1 var nobraukt 350 kilometrus.

Foto: kalashnikov.media
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu