Mollijas Tibetsas slepkavība: jauniete mirusi no asa priekšmeta radītām traumām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV sabiedrību šonedēļ satrieca Mollijas Tibetsas slepkavības lieta. 20 gadus vecā jauniete 18.jūlijā devās laukā paskriet, taču mājās tā arī neatgriezās. Jaunās sievietes mirstīgās atliekas tika atrastas šonedēļ, kad aizdomās turētais 24 gadus vecais Kristians Bahena Rivera aizveda policistu uz vietu, kur Tibetsu bija atstājis, vēsta raidorganizācija BBC.

Aiovas štata medicīniskās ekspertīzes birojs secinājis, ka Tibetsa nomira no "vairākām triecienā ar asu priekšmetu radītām traumām". 

Gadījums sabiedrībā izraisījis asas diskusijas par nelegālo migrāciju, jo Rivera ir meksikānis, kurš ASV uzturējās nelegāli.

Riveram uzrādīta apsūdzība slepkavībā un piemērota piecu miljonu ASV dolāru liela drošības nauda. 

Foto: AP/Scanpix

Drošības kameru ierakstos redzams, ka Riveras vadītā "Chevrolet Malibu" automašīna "braukā turp un atpakaļ" netālu no vietas, kur Tibetsa pazuda. 

Nopratināšanas laikā Rivera atzinās, ka esot jaunietei sekojis savā automašīnā, bet pēc tam no tās izkāpis un skrējis viņai līdzās, paziņojusi policija. Jaunā sieviete piedraudēja izsaukt policiju. Rivera apgalvo, ka neatceroties, kas noticis pēc tam.

Vēlāk, sēžot automašīnā, viņš sev klēpī pamanījis telefona austiņas un "sapratis, ka ielicis viņu bagāžniekā". Rivera pārbaudīja automašīnas bagāžas nodalījumu un ieraudzīja tur Tibetsas līķi, kam abās galvas pusēs bijušas redzamas asinis, norāda policija.

Foto: Reuters/Scanpix

Rivera sacīja, ka esot līķi atstājis apmēram 20 metru attālumā esošajā kukurūzas laukā.

Trešdienas vakarā Aiovas Universitātē notika Tibetsas piemiņas pasākums. Tibetsas brālis Džeiks sacīja, ka ģimene esot satriekta par notikušo. 

"Viņa bija fantastiska, un mums viņas ļoti pietrūks," viņš teica. "Mēs nekad vairs nejutīsimies tā, it kā viss būtu normāli."

ASV prezidents Donalds Tramps vainu par Tibetsas slepkavību novēlis uz imigrācijas likumiem.

Rivera vismaz četrus gadus dzīvoja Bruklinā, Aiovas štatā, un strādāja prominenta Aiovas republikāņu politiķa brāļa vadītā fermā. Lauksaimniecība "Yarrabee Farms" paziņoja, ka pirms vīrieša pieņemšanas darbā viņa sniegtā informācija pārbaudīta valdības datubāzē. Taču izmeklētāji norāda, ka Rivera esot izmantojis viltotus dokumentus.

Riveras advokāts apstiprināja, ka vīrietis strādājis ar citu vārdu, taču uzstāj, ka viņa uzturēšanās ASV esot likumīga, jo Rivera tur vairākus gadus strādājis un maksājis nodokļus.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu